Hlavní obsah

Pospíšil doporučí nepořádat v Praze koncert ruské pěvkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstek pražského primátora Jiří Pospíšil (TOP 09) v pátek uvedl, že doporučí Obecnímu domu nepořádat koncert světoznámé ruské operní divy Anny Nětrebkové. Pospíšil zdůraznil, že jde o doporučení. Nětrebková má rakouské občanství, ale v minulosti se netajila sympatiemi k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi a je vedena na ukrajinském sankčním seznamu.

Foto: ČTK / DPA / Armin Weigel, Profimedia.cz

Pěvkyně Anna Nětrebková

Článek

Podle Pospíšila sice ruskou agresi na Ukrajinu odsoudila, proti ruskému vůdci však nevystoupila.

Koncert sopranistky by se měl v Praze konat 16. října ve Smetanově síni Obecního domu.

Pospíšil v pátek uvedl, že o případném zrušení se rozhodne po jednání se zástupci ukrajinské ambasády v Praze. Nakonec po jednání přišel pouze s doporučením.

Informace o zvažovaném zrušení koncertu ze strany vedení hlavního města se objevily již v průběhu týdne. Pospíšil, v jehož gesci je kultura, připustil, že se otázkou v posledních dnech zabývá. Na zrušení koncertu podle Pospíšila panuje v koalici ve vedení města shoda.

Pořadatel v souvislosti s tím avizoval, že bude v případě zrušení akce, na niž je již prodáno přes 80 procent vstupenek, žádat náhradu.

Metropolitní opera musí ruské pěvkyni Nětrebkové vyplatit 4,5 milionu

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám