Hlavní obsah

Poslankyně Hyťhová opustila klub SPD, míří ke Trikolóře

Právo, Jan Martinek
Aktualizováno

Poslankyně SPD Tereza Hyťhová opustila poslanecký klub svého hnutí a přidala se ke Trikolóře Václava Klause ml., který tak získal třetího poslance. Hyťhová uvedla na svém Facebooku, že odeslala rezignační dopis předsedovi klubu SPD Radimu Fialovi.

Tereza Hyťhová

Článek

„K tomuto kroku jsem směřovala delší dobu, tak jak jsem více a více poznávala skutečnou podnikatelskou podstatu SPD. Politiku vnímám jako souboj hodnot a hájení názorů, nikoli jako způsob obživy nebo pěstování ega některých jedinců,“ napsala Hyťhová.

Okamura si stěžuje, že mu zrušili kanál na YouTube

Domácí

„I nadále zastávám své vlastenecké cítění a názory a v tomto směru budu pracovat pro naše občany, jako tomu bylo doposud,“ dodala.

Předseda SPD Tomio Okamura vyzval Hyťhovou k ukončení mandátu. „Paní poslankyně ztratila důvěru členů v krajské organizaci SPD a ztratila tím jistotu, že bude na volitelném místě kandidátky. A místo práce na obnovení důvěry to řešila dezercí z SPD tam, kde jí nabízí volitelné místo,“ řekl Právu Okamura. „Slušnost by byla odevzdat mandát, který získala díky SPD, a dát místo náhradníkovi,“ dodal.

Hyťhová ve Sněmovně působí ve školském a sociálním výboru, v minulosti se například postavila za Klause ml., když byl po odchodu z ODS odvolán z čela školského výboru.

Trikolóra jde do krajských voleb se Svobodnými i Soukromníky

Domácí

Je už čtvrtým poslancem původně zvoleným za SPD, který z jejího klubu odešel. V minulosti jej opustili poslanci Lubomír Volný, Marián Bojko a Ivana Nevludová, kteří vstoupili do strany Jednotní – Alternativa pro patrioty. Klub SPD naopak posílil bývalý poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

Klaus ml. příchod Hyťhové uvítal. „Paní Hyťhovou jsem poznal jako konstruktivní místopředsedkyni školského výboru Sněmovny. Její příchod vítám - ve Sněmovně jde o každý hlas a nárůst ze dvou na tři je o 50 procent,“ napsal.

Reklama

Výběr článků

Načítám