Hlavní obsah

Trikolóra jde do krajských voleb se Svobodnými i Soukromníky

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí Trikolóra, které založil poslanec Václav Klaus ml. po loňském odchodu z ODS, zlákalo ke spolupráci do krajských voleb menší pravicové strany a hnutí. V některých krajích budou kandidovat společně se Svobodnými, Stranou soukromníků a hnutím Nezávislí.

Foto: Právo

Václav Klaus mladší

Článek

„Nechceme společnost rozdělovat, ale spojovat. Proto jsem rád, že se v řadě krajů spojujeme s jinými politickými stranami podobných hodnot,“ řekl předseda Klaus ml.

Mluvčí Ivana Kerlesová, která sama vede kandidátku v Jihočeském kraji, Právu řekla, že za úspěch by považovala překročit pět procent. „U nás v kraji máme velkou šanci,“ uvedla. Na jihočeské kandidátce bude i současný předseda Svobodných Libor Vondráček. Lídrem na Pardubicku bude předseda Strany soukromníků Petr Bajer.

Místopředsedkyně hnutí a poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková, která společně s Klausem loni odešla z ODS, bude jedničkou v Olomouckém kraji.

Ve Zlínském kraji vede kandidátku primář oddělení nukleární medicíny v kyjovské nemocnici Jaromír Bernátek, který je zároveň předsedou okresní lékařské komory ve Zlíně. Na Liberecku bude na hejtmana kandidovat bývalý ředitel jablonecké městské policie Tomáš Rakouš.

Klaus ml. stanul v čele Trikolóry a vymezil se na všechny strany

Domácí

Klaus a Majerová se už od června chystají pokračovat po jízdách napříč republikou ve staré dodávce, ostrou fázi kampaně do voleb plánují na září. Krajské a senátní volby se ve třinácti krajích v ČR konají 2. až 3. října.

Trikolóra nasazuje svého kandidáta i do doplňovacích voleb do Senátu v obvodu Teplice, které budou 5. a 6. června. Na místo po zemřelém Jaroslavu Kuberovi za Klausovo hnutí kandiduje ředitel teplické střední školy Zdeněk Pešek. Jemu už vyjádřil podporu europoslanec za SPD Hynek Blaško, a to i přes to, že SPD nasazuje do voleb vlastního kandidáta, zastupitele Bohumila Ježka.

Kuberova nástupce zvolí v rouškách, sundávat se budou jen na pokyn člena komise

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám