Hlavní obsah

Poslanec Korte unikl disciplinárnímu řízení, zpěv kolegům nevadil

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslanec TOP 09 Daniel Korte unikl disciplinárnímu řízení za to, že při nedávném hlasování o nedůvěře vládě místo slovního vyjádření svého postoje svůj názor zazpíval. O nezahájení disciplinárního řízení rozhodl většinou svých hlasů sněmovní mandátový a imunitní výbor.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec Daniel Korte (TOP 09)

Článek

„Výbor nepřijal můj návrh, abychom řízení zahájili,“ řekl Právu jeho předseda Jeroným Tejc (ČSSD). Je totiž přesvědčen, že podobně jako v případě Davida Ratha se poslanci chováním Korteho měli zabývat. Podle většiny členů výboru ale v tomto případě nebyli oprávněni se tímto případem zabývat. Přesto se členové výboru jednomyslně shodli na tom, že vyzvou poslance, aby se zdrželi nevhodných projevů snižující důstojnost Sněmovny.

„O tomto usnesení budu informovat předsedy všech klubů,“ řekl Tejc a dodal, že výborová většina v tomto případě považovala za dostatečné, že Korteho pokárala svým dopisem šéfka Sněmovny Miloslava Němcová (ODS).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec Daniel Korte (TOP 09)

Koskuba se cítil uražen

Přesto někteří opoziční poslanci považují za podivné, že Němcová sice Korteho chování odsoudila, nicméně jeho hlas ve prospěch vlády, byť vyzpívaný, uznala jako platný. O zahájení disciplinárního řízení požádal výbor poslanec Jiří Koskuba (ČSSD), který argumentoval tím, že Korte svým chováním urazil kolegy.

Korte svůj výstřelek hájil tím, že neměl už nervy poslouchat dlouhosáhlé projevy opozičních poslanců, navíc měl lístek do divadla, který mu kvůli prodloužení jednání Sněmovny propadl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám