Hlavní obsah

Počet hospitalizovaných pacientů s covidem narostl za týden o 60 procent, vážných případů ubylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu přibylo v Česku 581 nově potvrzených případů nákaz koronavirem, což byl zhruba o pětinu vyšší nárůst než před týdnem. Počet hospitalizovaných s nemocí covid-19 stoupl oproti předchozí sobotě o tři pětiny na 418. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Foto: Amit Dave, Reuters

Měření hladinu kyslíku v krvi pulsním oxymetrem.

Článek

Denní nárůsty množství nakažených rostou od přelomu května a června, kdy se ještě pohybovaly nejvýše kolem dvou až tří stovek. Počet hospitalizovaných roste zhruba od poloviny června, kdy bylo v nemocnicích s covidem-19 kolem 100 lidí.

Ačkoli v uplynulém týdnu stoupl celkový počet hospitalizovaných, nemocných ve vážném stavu oproti předchozí sobotě ubylo. Lidí v nemocnicích s covidem-19 v těžkém stavu bylo tento týden v sobotu 12, zatímco před týdnem 18.

Množství úmrtí lidí s covidem-19 v uplynulém týdnu bylo podobné jako v předchozím. Za posledních sedm dní bylo zaznamenáno 14 zemřelých a v předešlém týdnu bylo úmrtí 15.

Infektolog: Lidé už chtějí na covid zapomenout

Domácí

Za celou dobu epidemie covidu-19 v Česku od 1. března 2020 bylo v zemi potvrzeno přes 3,95 milionu případů nákazy koronavirem. Do tohoto počtu nejsou zahrnuty případy, kdy se někdo nakazil opakovaně. Podezření na opakovanou nákazu je téměř 274 000 a za samotnou sobotu 183. Od začátku epidemie zemřelo 40 352 lidí s covidem-19. Plně naočkováno bylo proti této nemoci v Česku zhruba 6,88 milionu lidí a asi 4,25 milionu lidí dostalo posilující dávku vakcíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám