Hlavní obsah

Počasí slibuje teplý a slunečný týden

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

První zářijový týden bude příjemnou vzpomínkou na uplynulé léto. První tři dny budou převážně teplé a slunečné. Po mírném zhoršení uprostřed týdne se v pátek opět dostaví slunečné počasí, které vydrží do neděle. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Po počátečních ranních mlhách, které se v pondělí vyskytly na některých místech republiky, se během dopoledne na většině území vyjasnilo. Odpoledne by mělo být slunečno nebo polojasno. Odpolední teploty vystoupají na 21 až 25 stupňů Celsia, na jižní Moravě až na 27 stupňů.

Stejné teploty čekají Čechy i Moravu také v úterý. Stejně jako předešlý den bude na většině území jasno, maximálně polojasno. Ráno se místy vyskytnou mlhy.

Ve středu bude zpočátku polojasno, odpoledne může být přechodně i oblačno, ojediněle s přeháňkami. Teplotní maxima se budou pohybovat mezi 23 až 27 stupni.

Vlivem středečního rozpadání slabé studené fronty se ve čtvrtek ochladí. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 stupni. Bude převládat polojasno až oblačno, zejména zpočátku dne ojediněle s přeháňkami.

V pátek bude od severozápadu pronikat do Česka chladnější vzduch, rovněž se ale nad Českou republikou bude rozšiřovat oblast vysokého tlaku vzduchu, která zapříčiní slunečný závěr týdne. Páteční teploty nepřekročí 23 stupňů, o víkendu naměříme maximálně 20 až 24 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám