Hlavní obsah

Řidiče trápí ledovka, havarovaný kamion zavřel průtah Karlovými Vary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dopravu ve středních a západních Čechách komplikovalo ve čtvrtek večer silné sněžení a ledovka. Staly se desítky nehod, některé jsou vážné. V Karlových Varech havaroval kamion a uzavřel průtah městem.

Sníh a náledí komplikují dopravu v okolí ChrášťanVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Karlovarští hasiči v podvečer na Facebooku informovali, že průtah městem stále blokuje nehoda kamionu. „Směr na Ostrov je zcela uzavřený, před sjezdem na Starou Roli se tvoří dlouhá kolona,“ napsali.

Provoz na místě řídili policisté a odkláněli vozidla na objízdnou trasu. „Husté sněžení a teploty pod nulou komplikují dopravu. Během dnešního dne evidujeme více než třicet nehod. Naštěstí nedošlo k žádnému vážnému zranění. Silnice nižších tříd jsou pokryté sněhem, některé i vrstvou ledu,“ sdělili policisté po 16. hodině na sociální síti X.

Neprůjezdný byl více než dvě a půl hodiny také hlavní tah z Plzně do Karlových Varů. Ve čtvrtek odpoledne ho zablokovala nehoda, kdy se u křižovatky na Hunčice střetla čtyři vozidla. Při události se zranili čtyři lidé.

Z dosavadního policejního šetření vyšlo najevo, že řidička škodovky jela příliš rychle a narazila do volkswagenu. „Po nárazu se její vozidlo dostalo do protisměru, kde se střetlo s automobilem značky Audi. Ten se po nárazu roztočil a čelně se srazil s dodávkou,“ popsala policejní mluvčí Hana Kroftová.

Dodala, že dechové zkoušky u řidičů byly negativní.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Nehoda na hlavním tahu z Plzně do Karlových Varů. Čtyři auta se srazila na křižovatce nedaleko Hunčic

Zdravotníci na místě ošetřili ženu, muže a dítě. „Všichni utrpěli lehčí zranění a sanitky je odvezly na akutní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Čtvrtý zraněný je starší muž, u něhož se obtíže projevily později, také on bude vyšetřen v nemocnici,“ řekla za krajskou záchranku Mária Svobodová.

Doplnila, že mezi 16. a 17. hodinou zasahovali u osmi nehod. V jednom případě šlo o autobus, který naboural na silnici druhé třídy, konkrétně mezi Domažlicemi a Třebnicí. Komunikace je kvůli tomu neprůjezdná. „U všech událostí evidujeme lehčí zranění účastníků,“ ubezpečila Svobodová.

Klouže to i ve středních Čechách

Vážná byla rovněž situace v dopravě ve středních Čechách, pomalu se kvůli sněžení jelo po D11 z Prahy až do Hradce Králové, vozovka byla místy kluzká.

Klouzalo to i na Pražském okruhu, kde se tvořily kolony od Modletic až ke Zbraslavi. Kolony vznikaly i na D5 na výjezdu z Prahy a na D1, kde byly ve sněhu vyjeté koleje.

Na silnicích nižších tříd v kraji se staly desítky drobných nehod. Například u Tuhaně na Mělnicku se srazilo na zledovatělé vozovce pět aut. V Praze u Nupak se střetl autobus s osobním autem, nehoda se obešla bez zranění.

Policie hlásí, že do šesti hodin večer evidovali 170 nehod, obvykle jich za den bývá kolem 90.

Kamiony blokují silnice

V Královéhradeckém kraji kamiony zablokovaly silnici I/16 v Chotěvicích na Trutnovsku.

Kvůli zledovatělé silnici odpoledne uvázly kamiony i na silnici I/14 u Nového Města nad Metují na Náchodsku, na silnici II/501 u Lukavce na Jičínsku a na silnici u obce Žernov na Náchodsku. Na ledovku si museli dát řidiči pozor ve Volanovské ulici v Trutnově a na silnici I/37 v Kocbeřích na Trutnovsku, uvedla policie.

V Borovnici na Trutnovsku havarovalo osobní auto. V příkopu skončil řidič osobního auta u obce Javornice na Rychnovsku. U Předměřic nad Labem na Hradecku se srazila dvě osobní auta, nehoda se obešla bez zranění. Ve Smiřicích na Hradecku se v ulici Hankova srazila dvě nákladní auta a silnici zablokovala.

Ledovku střídá náledí, hrozit bude všude, varovali meteorologové

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám