Hlavní obsah

Po Vltavě pluje „Zemanův“ žlutý člun

Aktualizováno

Po Vltavě ve čtvrtek vyplul nikým nekormidlovaný žlutý člun, podobný tomu, který při letních dovolených rád využívá prezident Miloš Zeman. Vlaje na něm plakát s černým otazníkem.

Foto: Jakub Kuneš

Prezidentský člun na Vltavě

Článek

„Nad Hradem se vznáší otazník! A spolu s ním i otázka – jaký bude další český prezident Bude to opět člověk, který nerespektuje Ústavu? Bude to další populista, který vlastní profit upřednostňuje před zájmy občanů? Bude nám zase vládnout štváč, který svými výroky schválně rozděluje společnost?“ stojí v příspěvku, který spolek k akci publikoval na Facebooku.

Spolek dlouhodobě vyzývá k tomu, aby občané v prezidentských volbách hlasovali pro „demokrata“. „V prvním kole podpořit jednoho z demokratických kandidátů s reálnou šancí postoupit. Do druhého kola si zachovat otevřenou mysl a podpořit demokratického kandidáta, který se do něj dostane,“ doporučuje Milion chvilek.

Prezident Zeman se ani letos oslav státního svátku Dne boje za svobodu a demokracii osobně neúčastní. Zástupce Kanceláře prezidenta republiky dopoledne položil na Národní třídě a Hlávkově koleji kytici se stuhou prezidenta republiky.

V pravé poledne se na I. nádvoří Pražského hradu uskutečnilo rozšířené slavnostní střídání Hradní stráže.

Dění ze 17. listopadu v pražských ulicích

17. listopad

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám