Hlavní obsah

Piráti nabízejí migrantům své chaty a chalupy, osočil Bartoše Babiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) v neděli rozdmýchal diskusi, že by Piráti chtěli sdílet své chaty a chalupy s migranty. Uvedl to v předvolební diskusi CNN Prima News. Proti jeho slovům se na místě vymezil šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Foto: CNN Prima News

Andrej Babiš a Ivan Bartoš v předvolební debatě na CNN Prima News Česko hledá premiéra.

Článek

„Chtějí sdílet všechno,“ odpověděl Babiš na dotaz, kde přišel na to, že chtějí Piráti sdílet své chaty a chalupy s migranty. „Od Pirátů můžeme čekat to nejhorší,“ trval na svém premiér.

„Tady je hlavní vítač,“ ukázal následně Babiš na Bartoše. „Chtěl muslimskou Evropu a vítal je tady,“ doplnil Babiš. Odkazoval na jeho dřívější výroky, že by mu nevadila muslimská Evropa, což vzal Bartoš posléze zpět.

Babiš se již na začátku června v projevu obul do Pirátů se slovy: „My nechceme sdílet naši zemi.” V knize svých vizí přitom před několika lety popsal jako dobrou perspektivu, že lidé budou brzy sdílet automobily, byty a chaty.

Piráti budou žalovat Babiše kvůli slovům o migrantech

Domácí

Bartoš se nyní proti obviněním znovu ostře vymezil. „V roce 2015 jsme odmítli nelegální migraci, kvóty, navrhli jsme řešení mimo Evropskou unii,“ reagoval předseda Pirátů.

Celou situaci následně klidnil předseda ODS Petr Fiala. „Česko není země, která by pro migranty byla cílová, ale tranzitní. Nestrašte naší zemi migranty,“ konejšil přítomné Fiala.

Atmosféru však znovu rozdmýchal šéf SPD Tomio Okamura. „Nechceme žádné migranty v Česku,“ burcoval publikum.

K jasnému závěru se ale diskutující nedobrali.

Babiš: Neudělal jsem nic v rozporu se zákony. Peníze odešly a vrátily se do české banky

Domácí

Na závěr debaty už se utkali jen Babiš s Fialou. „Považuji pana Fialu za velice korektního člověka. Je to politolog, profesor, ale nehodí se na premiéra,“ řekl Babiš o Fialovi.

„Zdá se mi, že to panu premiérovi (Babišovi) nejde a že by už toho měl nechat,“ opáčil mu předseda ODS a lídr koalice Spolu (KDU-ČSL, ODS, TOP 09).

Fiala se naopak s Babišem shodl v tom, že ANO s ODS nebudou po volbách spolupracovat a případnou koalici tak nevytvoří.

„Já nechci jít s ODS do vlády. Já chci vyhrát volby takovým způsobem, aby nás neobešli,” prohlásil Babiš. „My nabízíme politickou změnu a ta se nedá dělat s těmi, kteří způsobili ty problémy,” reagoval Fiala.

Reklama

Výběr článků

Načítám