Hlavní obsah

Peake už má náhradu za Picka

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministryně obrany Karolína Peake (LIDEM) už ví, koho na čtvrtečním setkání s premiérem Petrem Nečasem (ODS) navrhne jako svého nového náměstka. Ten by měl nahradit Vlastimila Picka, jehož minulý týden, den po nástupu do čela resortu, odvolala. Jméno svého favorita na post náměstka Peake nesdělila.

Foto: Petr Horník, Právo

Karolína Peake (LIDEM)

Článek

Po kritice, která se na Peake snesla minulý týden v důsledku odvolání Picka, se rozhodla ministryně konzultovat personální změny ve vedení resortu s Nečasem.

„Mám svou představu, mám i některé alternativy,“ sdělila Peake na úterní tiskové konferenci na dotaz, kdo nahradí Picka na postu prvního náměstka. Nový náměstek by měl podle ní mít politické i diplomatické zkušenosti a být jazykově vybaven.

Nečas se měl původně s Peake kvůli změnám v resortu sejít už v pátek po návratu z Bruselu, nakonec ale ze schůzky sešlo. Spekulovalo se o tom, že důvodem mohlo být premiérovo rozhořčení z předchozího vyjádření Peake, která se v České televizi vyjadřovala o podrobnostech rozhovoru mezi ní a Nečasem. [celá zpráva]

Peake kritizoval kvůli odvolání i prezident Václav Klaus. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám