Hlavní obsah

Pavel se v létě přestěhuje do Lumbeho vily na Hradě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Petr Pavel se v létě s manželkou přestěhuje do Lumbeho vily na Pražském hradě. Trávit tam chce všední dny, aby nemusel jezdit „sem a tam“. Řekl to v pořadu Partie na CNN Prima News. Uvedl také, že si při běhu na Vysočině natrhl stehenní svaly.

Foto: Stanislava Benešová, Právo

Prezident Petr Pavel

Článek

„Je to záležitostí několika posledních týdnů. Ve vilce v zahradách se vyžadovaly úpravy, které chtějí čas. V létě se tam ale částečně přestěhujeme a budeme tam v době pracovního týdne, abychom nemuseli jezdit sem a tam,“ oznámil.

O využití Lumbeho vily Pavel mluvil již po svém březnovém nástupu do funkce. Už dříve ale oznámil, že na víkendy by rád jezdil do svého domova v Černoučku na Litoměřicku.

V Lumbeho vile bydlel jako prezident Václav Klaus, následně i Miloš Zeman. V poslední době tam žila pouze Ivana Zemanová a prezident pobýval na zámku v Lánech.

Lumbeho vila působí depresivně, Zemanová asi měla jiný vkus, řekl Pavel

Domácí

„Bohužel asi měla paní Zemanová, která tam žila před námi, trochu jiný vkus, takže to prostředí působí trochu depresivně. Takže bychom ho rádi trochu osvětlili,“ řekl dříve Pavel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lumbeho vila

Natrhl si stehenní svaly

V pořadu v neděli rovněž uvedl, že v létě plánuje se svou manželkou Evou dovolenou v České republice. „Budeme se věnovat dětem, chaloupce a domácím pracím,“ prohlásil.

Uvedl také, že si koupil běžecký pás. Chce si tak zlepšovat kondici poté, co si nedávno způsobil zranění při běhu v Jihlavě, kdy si natrhl stehenní svaly.

Prezident se totiž při květnové návštěvě Kraje Vysočina zapojil do štafetového běhu. Nedokončil ho, podle tehdejšího vyjádření jeho týmu kvůli křeči. Pavel dnes řekl, že si při běhu způsobil drobné zranění a natrhl si stehenní svaly.

„Nebyla to pouze křeč. Nechtěl jsem zahltit sociální sítě fialovými fleky na stehnech,“ poznamenal. Poranění léčil tři týdny. Poté začal běhat na běžeckém pásu, který si zakoupil.

Prezidenta Pavla postihla při sportu na Vysočině křeč

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám