Hlavní obsah

Pavel: Návrh termínu schůzky čekám od Zemana. Nevidím důvod o něj žádat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zvolený prezident Petr Pavel je připraven jednat s končící hlavou státu Milošem Zemanem, iniciovat schůzku by měl ale podle něj Zeman. Pavel to uvedl ve středu večer na dotaz novinářů. Zemanův kancléř Vratislav Mynář dříve ve středu uvedl, že schůzka je spíše otázkou na Pavla.

Pavel: Návrh termínu schůzky čekám od ZemanaVideo: ČTK

 
Článek

„Iniciovat jednání k převzetí funkce by měla stále sloužící hlava státu a kancelář. Já mohu mít představu, ale bez stávajícího prezidenta to nedává smysl,“ uvedl Pavel na tiskové konferenci po večerním setkání s premiérem a šéfy komor Parlamentu.

Doplnil, že je připraven ke společnému jednání. „Očekával bych ale, že mi stávající prezident navrhne termín. Nevidím důvod k tomu, abych o něj nějak zvlášť žádal,“ řekl.

„Je zřejmé, že se sejít musíme. Návrh bych rád ponechal na prezidentovi,“ dodal.

„Návrat k normálu.“ Pavel se sešel s premiérem a šéfy parlamentních komor

Domácí

Zeman už také dal najevo, že je připraven se s nově zvoleným prezidentem Pavlem setkat, podle slov jeho kancléře ale zřejmě čeká první krok od Pavla.

„Nejsem ten, kdo by měl říkat moudra, kdo určuje, kdo má být první nebo druhý. Vím, že pan prezident Zeman řekl, že je připraven se s novým prezidentem Pavlem setkat. Ale myslím si, že je to otázka na pana prezidenta Pavla,“ uvedl ve středu Mynář.

Anketa

Kdo by podle vás měl přijít s návrhem termínu schůzky končícího a nově zvoleného prezidenta?
Miloš Zeman
86 %
Petr Pavel
14 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4134 čtenářů.
Foto: Senát parlamentu ČR

Schůzka zvoleného prezidenta Petra Pavla s premiérem a šéfy parlamentních komor

Zeman, který podporoval neúspěšného finalistu prezidentské volby Andreje Babiše, v sobotu blahopřál Pavlovi k vítězství a popřál mu, aby byl dobrým prezidentem České republiky. Blahopřání zveřejnil na Twitteru mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zvolený prezident Petr Pavel

Reklama

Výběr článků

Načítám