Hlavní obsah

Parodický účet nového ministra Blatného chce večer vypínat elektřinu, lidé tomu věří

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nový ministr zdravotnictví Jan Blatný ještě ani neusedl do křesla, a na sociálních sítích se už stal terčem satiry. Na Twitteru se objevil účet pod jeho jménem, který se tváří jako pravý a lidé jej už rozhořčeně sdílejí. Jedná se však o očividnou parodii. Chce například lidem v rámci protiepidemických opatření vypínat elektřinu a pouliční osvětlení.

Foto: Twitter

Falšený twitterový účet nového ministra zdravotnictví Jana Blatného

Článek

„Bohužel bude skutečně třeba zpřísnit některá opatření. V současnosti se jedná o omezení výtahových zařízení v budovách pro osoby mladší 65 let, jelikož tato zařízení byla identifikována jako významná ohniska nákazy. Chtěli bychom je ponechat pouze pro osoby starší a nemohoucí,“ píše se na účtu, který se tváří jako Blatného.

„Jednou z možností je také vypínaní pouličního osvětlení po 19. h kromě silničních komunikací, což by motivovalo lidi spíše zůstávat doma,“ je další z jeho tweetů.

„Další možnost je vypínání elektriky od 19.00 do 5.00, musíme ale zajistit, aby lidé spali a nedělali hlouposti,“ napsal také vtipálek, který se vydává za nového ministra.

Není to oficiální účet, ujišťuje ministerstvo

„Jediné oficiální twitterové účty, který ministerstvo zdravotnictví spravuje, jsou účty ministerstva zravotnictví ZdrávkoOnline a Romana Prymuly. Žádné jiné účty ministerstvo nespravuje,“ řekl Právu mluvčí resortu Jan Brodský.

Na falešném účtu jsou mezi zjevnými vtípky i příspěvky, které působí o něco důvěryhodněji, a mohou tak ostatní uživatele zmást. Ministerstvo zdravotnictví, které autor parodického profilu ve svých tweetech označuje, se od něj dosud nijak nedistancovalo.

Na Blatného jeho kolegové lékaři pějí chválu

Domácí

Jan Blatný je náměstek v dětské nemocnici při Fakultní nemocnici Brno, je odborníkem na dětskou hematologii a poruchy srážlivosti krve u dětí. Do úřadu ho premiér Andrej Babiš uvede ve čtvrtek odpoledne.

Anketa

Jste si jistí, že vás na internetu nikdo nemůže napálit?
Ano
15,5 %
Ne
84,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14031 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám