Hlavní obsah

Parkovací zóny už kvůli nouzovému stavu města rušit nechtějí

Novinky, Jan Menšík

Pražský magistrát neplánuje kvůli nouzovému stavu a tvrdým vládním nařízením proti šíření koronaviru dočasně zrušit systém parkovacích zón, jako to udělal na jaře. K tomuto kroku se nechystá ani Brno. Krok by tak musela nařídit jedině vláda.

Foto: Novinky

Nový parkovací systém platí i v Praze 1 a 2.

Článek

Zóny placeného parkování byly zrušeny na jaře na základě opatření vlády z 16. března, řidiči díky tomu nemuseli platit za parkování na modře označených oblastech do 28. dubna. Vláda tak učinila v souvislosti s tzv. lockdownem, kdy téměř úplně omezila pohyb lidí, s výjimkou nezbytných cest, tedy například na nákup či do zaměstnání.

Svědomí mám čisté, řekl Babiš

Koronavirus

Vedení Prahy v čele s pirátským primátorem Zdeňkem Hřibem pak rozhodlo, že zóny obnoví až 11. května.

„Aktuálně nic takového nezvažujeme, protože i ta situace je nyní poměrně odlišná od jara. Platí jiná nařízení, není lockdown, není zastavená ekonomika a neplatí, že by lidé měli být doma,” sdělil na dotaz Novinkám mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Město podle něj zároveň chce ochránit rezidenty, kteří dojíždějí normálně do práce, aby mohli bez problémů v bezprostředním okolí svého bydliště po návratu zaparkovat.

Jaká opatření platí od středy

Koronavirus

Omezit zóny placeného stání se nechystá podle mluvčího magistrátu Filipa Poňuchálka ani Brno. Důvodem je to, že takový krok nenařídila podobně jako na jaře vláda. Město samo od sebe k tomu tedy přistupovat nebude.

Ostrava na dotaz Novinek do vydání článku neodpověděla.

Reklama

Související témata:

Související články

Svědomí mám čisté, řekl Babiš

Roste počet nových případů s koronavirem, počet hospitalizovaných i těžkých případů. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) ale dělá vláda maximum proto, aby se...

Výběr článků

Načítám