Hlavní obsah

Parkovací zóny jsou už i v pražských Strašnicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražských Strašnicích od pondělí začaly platit parkovací zóny. Magistrát je spustil na žádost radnice městské části, která plánuje placené parkování zavést na celém území.

BEZ KOMENTÁŘE: Modré zóny ve Strašnicích Video: Novinky

 
Článek

Ve Vršovicích a části Vinohrad, která spadá pod Prahu 10, byl systém zón spuštěn 24. srpna a v Malešicích je to v plánu 2. listopadu. Za první auto obyvatelé stejně jako v zónách ve zbytku Prahy zaplatí 1200 korun ročně, druhé vyjde na 7000 korun.

Foto: Novinky

Nové modré zóny ve Strašnicích

Projekt zón radní městské části schválili začátkem března, následně mohli obyvatelé posílat svoje připomínky, které radnice částečně nebo zcela zapracovala.

Modré zóny jako horký brambor. Radnice Prahy 9 a 18 na sebe ukazují navzájem

AutoMoto

Pražská rada, která o změnách systému zón rozhoduje, rozšíření do Prahy 10 potvrdila začátkem června. Od poloviny července si obyvatelé desáté městské části mohli koupit parkovací kartu, a to buď přes internet, nebo osobně v budově radnice.

Radnice zóny zavádí s odůvodněním, že Praha 10 je obklopena městskými částmi, kde už fungují, a parkující auta se přesouvají na její území. Do systému se dosud zapojily Praha 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 13, 16 a 22. První regulace parkování začala v 80. letech, takzvané modré zóny byly poprvé zavedeny v roce 1996 v části Prahy 1.

Reklama

Výběr článků

Načítám