Hlavní obsah

Ovčáček draží artefakty z kanceláře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček se v souvislosti s koncem prezidentského mandátu Miloše Zemana rozhodl nabídnout k prodeji některé z věcí ze své kanceláře. Výnos poputuje na pomoc Ukrajině. Nabídky je možné mluvčímu adresovat do pátečních 12:00 hodin.

Foto: Petr Horník, Právo

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Článek

Ovčáček ve čtvrtek na Twitteru překvapil nabídkou několika „artefaktů ze své kanceláře“, kterou s koncem mandátu prezidenta opouští.

Dvojici psacích strojů, dvě loutky a sošku trpaslíka nabídl Ovčáček tomu, kdo nabídne nejvyšší cenu, která poputuje jako dar „na libovolný účet na pomoc Ukrajině“. Přihazovat je podle mluvčího možné do pátečního poledne.

Pražský hrad mění návštěvnický ceník, nabídne nové prohlídky

Domácí

S blížícím se koncem Zemanova mandátu se na Pražském hradě i dalších místech spjatých s hlavou státu vůbec mění řada věcí. Začalo se hovořit o konci bezpečnostních kontrol, které z areálu učinily v posledních letech jednu z nejstřeženějších oblastí v zemi. Otevřeny byly i nové prohlídkové okruhy.

Návštěvníkům se také po letech otevřel přístup do Jeleního příkopu a prezidentská kancelář začala pořádat i prohlídky na zámku v Lánech, kde Zeman trávil v posledních letech většinu času.

Dvacet let byl jejich. Prezidenti Klaus a Zeman se loučili na Hradě

Domácí

Reklama

Související články

Jelení příkop je opět otevřen pro veřejnost

Jelení příkop na Pražském hradě je od čtvrtečního dopoledne otevřen pro veřejnost. Původně prezidentská kancelář avizovala, že k otevření dojde až příští rok...

Výběr článků

Načítám