Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda ve čtvrtek jednala o tom, zda se od pondělí 3. května otevřou další obchody. Rozhodla také, že se v Karlovarském, Královéhradeckém, Plzeňském, Středočeském, Libereckém, Pardubickém kraji a v Praze otevřou od pondělí školy pro žáky druhých stupňů základních škol a školky. Brífink je naplánovaný na 16. hodinu, Novinky ho nabízí živě.

TK po jednání vlády 29.4.2021 Video: ČTK

 
Článek

Určující pro případné rozvolnění bude počet nakažených za posledních sedm dní na sto tisíc obyvatel. Aby se mohly otevřít obchody, měl by se celorepublikový průměr blížit stovce, nyní je to 146.

Obchody a služby se otevřou 3. května, oznámil Havlíček

Domácí

Kabinet rovněž jednal tom, zda by se děti mohly s testem ze školy účastnit kroužků a dalších volnočasových aktivit. V současnosti mohou jen na venkovní sportoviště.

Otevřete školy a neimprovizujte, doporučil MeSES vládě

Domácí

Od 3. května se pak budou moct po několika měsících v celé republice otevřít kadeřnictví, kosmetické salony, pedikúry a manikúry, masáže a další podobné služby, podmínkou bude test. Tuto změnu schválila vláda již v pondělí.

Kabinet měl pak řešit také zajištění antigenních testů pro školáky poté, co stát musel kvůli nesplnění podmínek zrušit tendr na dodání víc než pět a půl milionu testů pro školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám