Hlavní obsah

Otevřená válka ministrů: Němeček obvinil Babiše ze zneužití jeho novin

Novinky, Václav Lang
Praha

Ministr Svatopluk Němeček (ČSSD) se ostře ohradil proti informacím v páteční MF Dnes vlastněné jeho vládním kolegou Andrejem Babišem. Němeček prohlásil, že uvedené informace jsou lživé, a naznačil, že by mohlo jít o cílenou snahu jej zdiskreditovat.

Ministr Němeček o vládním kolegovi Andreji Babišovi a zneužití novinVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Noviny v článku uvádějí, že chce ministerstvo zdravotnictví pod vedením Němečka prosadit, aby se nepovolená léčba kmenovými buňkami platila z veřejného zdravotního pojištění. Ministr to v emocionálním projevu označil za naprostou lež.

„To už není zkreslení, to už není o komentáři, to je o čisté lži a manipulaci. Každý nechť si zodpoví, proč je tato lež realizována a za jakým cílem. Já si myslím, že novináři zřejmě budou vědět,“ prohlásil a na vytištěné e-mailové korespondenci demonstroval, že se redaktorka deníku na úhradu léčby kmenovými buňkami ptala, načež jí mluvčí resortu odpověděla, že tento výkon byl nakonec ze seznamu hrazených úkonů vyškrtnut.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ať si raději proklepnou Agrofert

Němeček pak citoval z jiného článku MF Dnes, který jej prý vykresloval jako muže, jenž má blízko k hejtmanům a jejich šéfovi Michalu Haškovi.

„Já myslím, že je evidentní, o co tady jde. V rámci tohoto komentáře je zjevné, že jde o snahu rozeštvávat sociální demokracii a líčit soc. dem. jako rozhádanou stranu. Chci ubezpečit noviny našeho koaličního partnera, jsem v soc. dem. 18 let a soc. dem. nebyla nikdy tak jednotná, jako je dneska,“ rozhořčil se Němeček.

V závěru pak poradil novinářům zmíněného deníku, aby se spíše zaměřili na obchody Agrofertu vlastněného rovněž Babišem. „Můžu spekulovat, a já raději spekulovat nebudu, ale je to shodou okolností náhod, že v médiích vlastněných koaličním partnerem je spuštěna taková kampaň. Já bych možná doporučil, pokud je tady takový zájem tohoto média investigovat, aby se svého majitele zeptali, jak budou řešit nevýhodné obchody firmy Agrofert se státními rezervami.“

Reklama

Výběr článků

Načítám