Hlavní obsah

Organizace ČSSD v Břevnově navrhla Pecinu na předsedu strany

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Místní organizace ČSSD v pražském Břevnově navrhla v úterý na předsedu strany exministra vnitra a poslance Martina Pecinu a na místopředsedu bývalého šéfa diplomacie a nedávného kandidáta do Senátu Jana Kohouta. Právu to oznámil Pecina s tím, že jde o první krok v boji o post lídra soc. dem.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Pecina

Článek

Definitivní nominaci na předsedu musí schválit ještě okresní konference na Praze 6 a po té krajská, tedy celopražská konference.

„Nominace od mé domovské organizace má logiku, jsem rád, že mě její členové navrhli. Samotná nominace mě samozřejmě těší, zatím to však nic neznamená, jelikož ji definitivně musí potvrdit celopražská konference. Proto to nepřeceňuji,“ sdělil Právu Pecina.

O lídrovi ČSSD se bude rozhodovat příští rok v březnu. Svůj úmysl kandidovat na předsedu strany již oznámil výkonný místopředseda Bohuslav Sobotka a jihomoravský hejtman Michal Hašek. Oba dva již mají i své nominace.

Reklama

Výběr článků

Načítám