Hlavní obsah

OKD začne zase testovat zaměstnance, řekl Babiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Těžební společnost OKD začne za dva týdny opět testovat své zaměstnance na onemocnění covid-19, a to PCR testy. Testovat se budou všichni pracovníci, tedy i ti z dodavatelských firem. Výjimku budou mít očkovaní zaměstnanci. Médiím to ve čtvrtek sdělil premiér Andrej Babiš při návštěvě Moravskoslezského kraje.

Foto: Petr Chodura

Ilustrační foto

Článek

„Společnost OKD jde příkladem. Je premiantem v PCR testování zaměstnanců. A dnes (ve čtvrtek) jsme se dozvěděli, že znovu dobrovolně přistoupí k testování svých zaměstnanců, i když to není povinné. Jako dobrý hospodář tak chrání firmu a my to kvitujeme,“ uvedl Babiš.

Dodal, že také jde tato společnost příkladem, jak motivovat zaměstnance k očkování. „Každý jejich pracovník, který se nechá naočkovat, tak dostane od firmy tři tisíce korun,“ upřesnil premiér.

Na Babišových účtech se objevil tajemný vzkaz. Sklízí posměch

Domácí

„Ano, je to tak. Vrátíme se k tomu, co jsme dělali už od srpna minulého roku, protože my jsme byli první firma v České republice, která zahájila pravidelné testování svých zaměstnanců. A vzhledem k tomu, jaká situace zde opět je, tak do toho půjdeme znovu,“ potvrdila médiím předsedkyně představenstva OKD Vanda Staňková.

Vloni v létě bylo v OKD jedno z největších ohnisek nákaz koronaviru v Česku. Dokonce musela firma i přerušit na nějakou dobu výrobu.

V polovině srpna se práce zase rozběhly s tím, že společnost začala preventivně testovat své zaměstnance každých 14 dnů PCR testem, což se jí osvědčilo. O testování se postarají zdravotníci karvinské nemocnice.

OKD loni prohloubila ztrátu na 2,437 miliardy

Ekonomika

OKD má nyní přibližně 2800 vlastních zaměstnanců a zhruba 800 dodavatelských pracovníků. Podle Staňkové je jednou nebo oběma dávkami v OKD naočkováno téměř dva tisíce lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám