Hlavní obsah

ODS vystavila Babišovi obří účtenku za EET. Adresa: Čapí hnízdo

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První den spuštění elektronické evidence tržeb vystavila opoziční ODS ministrovi financí Andreji Babišovi (ANO), který EET prosadil, obří účtenku na 3,87 miliardy korun. Tolik bude podle nich EET stát.

Foto: Jan Martinek, Právo

ODS vystavila ministrovi financí účet za EET.

Článek

ODS ukázala obří účtenku ve Sněmovně. Jsou na ní rozepsané jednotlivé položky: náklady na podnikatele budou podle ODS tři miliardy, provozní náklady systému budou 170 miliónů ročně a dvě stě miliónů ročně spolykají platy nových úředníků, které bude třeba kvůli EET přijmout. Jako adresát je na účtence uvedeno „Ministerstvo financí, Čapí hnízdo, Olbramovice“.

„Tažení vlády proti živnostníkům vstoupilo do nové fáze, která je pro nás všechny velmi nebezpečná,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala. Projekt EET je podle něj nepromyšlený a špatně připravený. „Samo ministerstvo financí má o něm pochybnosti,“ uvedl.

Připomněl, že ODS slíbila, že v případě volebního vítězství EET zruší. ODS má však zatím v předvolebních průzkumech okolo devíti procent.

„EET je největší regulace podnikání, jaká je tu od devadesátých let zaváděna. Je to zatím největší útok na naše podnikatele,“ uvedl ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

„EET dělá z podnikatelů sprosté podezřelé. Za své vlastní peníze musí každou hodinu dokazovat, že nic neukradli,“ přisadil si předseda klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám