Hlavní obsah

ODS si v kampani tropí posměch z Babiše i Zemana

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středočeská ODS v předvolební kampani ryje do vicepremiéra Andreje Babiše (ANO), ale i prezidenta Miloše Zemana. Na billboardech, na kterých jsou vyobrazeni lídr středočeské kandidátky Martin Kupka a kandidátka na senátorku Veronika Vrecionová, ODS použila slogany „Taky chceme lepší Česko, ale pro všechny“ a „Pane prezidente, patříme na Západ, ne na Východ“. Billboardy jsou ve velmi podobné grafické úpravě, jakou používá hnutí ANO, které využívá v kampani právě slogan „Chceme lepší Česko“.

Foto: Jan Martinek, Právo

Billboard ODS reagující na kampaň hnutí ANO.

Článek

Martin Kupka Právu připustil, že kampaň má skutečně za cíl strefovat se do Babiše. „Andrej Babiš říká, že chce lepší Česko. Jen z jeho boardů nevím, zda myslí pro sebe, respektive Agrofert, či pro všechny občany ČR,“ uvedl místopředseda ODS.

„Když se podívám na obrovský nárůst dotací pro Agrofert a gigantické zvýšení obratů jeho firem za dobu, kdy je ministrem financí, obávám se, že chce lepší Česko, ale především pro sebe a svou firmu. Našimi boardy ho chceme upozornit, že Česká republika je plná schopných a slušných lidí, kteří si zaslouží stejně dobrou budoucnost jako firmy pana ministra,“ řekl.

„ODS a TOP 09 nemají žádný program, jen antibabiš. Je mi jich upřímně líto,” uvedl v reakci Babiš.

Senátorka Veronika Vrecionová Právu řekla, že má obavy ze zahraničněpolitických kroků prezidenta Miloše Zemana. „Místo toho, aby budoval a vylepšoval naše vztahy se západními státy, otáčí naši zemi na Východ,“ řekla.

Foto: Jan Martinek, Právo

Jeden z billboardů, jimiž se ODS vyhraňuje vůči politice prezidenta.

Zeman se nedávno ohradil proti výtkám ODS, že vede Česko východním směrem, podle něj se západní státníci stýkají se svými ruskými a čínskými protějšky častěji než on.

„Museli byste tvrdit, že britská královna, americký prezident nebo německá kancléřka či rakouský prezident Heinz Fischer, který byl teď nedávno na oficiální návštěvě Moskvy, že všichni ti vedou své země na východ. Je to nesmyslné tvrzení, a protože bohužel tito lidé nemají jiné argumenty, tak používají této nálepky,“ řekl Zeman pro Blesk.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám