Hlavní obsah

Ochladí se a bude sněžit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty v průběhu tohoto týdne spadnou k obvyklým lednovým hodnotám, kolem nichž by se měly pohybovat i v dalších týdnech. Vyplývá to z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Oproti konci loňského roku očekávají meteorologové v lednu více srážek, už tento týden se po dešti dostaví i sníh.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Výhled se týká období čtyř týdnů od 3. do 30. ledna. „Týdenní teploty se budou udržovat kolem dlouhodobého normálu a taktéž i období jako celek bude teplotně normální. Během ledna budou teploty pozvolna klesat, v posledním týdnu se průměrná minimální teplota bude udržovat kolem –5 stupňů Celsia a průměrná maximální kolem nuly,“ uvedl ČHMÚ.

Teplo svědčí škůdcům, varují zemědělci

Ekonomika

Podobně jako v předchozích dnech i v pondělí na řadě míst v Česku padaly teplotní rekordy, v průběhu tohoto týdne se ale už ochladí.

Zatímco v úterý meteorologové očekávají ještě až 12 stupňů, ve středu už to bude v maximech jen 6 stupňů a postupně denní teploty spadnou až k nule. V noci pak bude od poloviny týdne mrznout, ke konci týdne může být mráz až –9 stupňů Celsia.

Na srážky by měl být z následujících čtyř týdnů nejbohatší ten aktuální a pak poslední lednový.

Meteorologové varovali před vydatnými dešti

Počasí

Zatímco v úterý by mělo hlavně pršet, v závěru týdne už půjde zejména o srážky sněhové. Také ke konci ledna by se měly vyskytovat většinou sněhové srážky, a to i v nižších polohách, uvedli meteorologové.

Anketa

Vyhovuje vám teplá zima?
Ano
51,2 %
Spíše ano
5 %
Spíše ne
5,6 %
Ne
38,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14347 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám