Hlavní obsah

O víkendu bude krásně, pak se ochladí

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Konec týdne bude kromě studených jiter ještě teplotně příjemný, pršet by nemělo. V pondělí by mohlo být až 24 stupňů. Od úterý se však ochladí až o šest stupňů. Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického úsatvu (ČHMÚ) bude počasí v příštích 30 dnech proměnlivé, teploty budou postupně klesat, srážky budou průměrné.

Článek

V pátek ráno klesnou teploty na čtyři až sedm stupňů, objeví se občasné mlhy a přízemní mrazíky. Odpoledne se teploty budou pohybovat od 16 do 20 stupňů. Obloha bude jasná nebo skoro jasná.

O víkendu bude počasí velmi podobné. V sobotu se budou teploty pohybovat mezi 18 až 22 stupni. "Neděle bude prvním podzimním dnem, který datujeme od 11:51 hodin. Odpolední teploty budou oscilovat mezi 19 až 23 stupni," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Nejteplejší dnem bude pondělí, kdy teplota vystoupí až na 24 stupňů, na jihu Moravy i o stupeň víc.

"Od úterý už ale čekáme příchod studené fronty," upozornila Honsová. Ovšem zatímco na západě země se ochladí až na 18 stupňů, na jihu Moravy by mohlo ještě být až 23 stupňů.

Středa bude ještě chladnější s teplotami pouze od 11 do 16 stupňů.

V příštích 30 dnech se bude postupně ochlazovat

Jako celek budou následující tři dekády teplotně podprůměrné a srážkově průměrné. Vyplývá to z měsíční výhledové předpovědi ČHMÚ.

V době od 21. do 30. září bude ze začátku slunečné počasí, ráno a dopoledne čekají meteorologové místy mlhy. Později by však měla převládnout velká oblačnost, na většině území se má občas vyskytovat déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty by se měly pohybovat mezi osmi a třemi stupni, uprostřed období kolem deseti stupňů. Nejvyšší denní teploty by měly stoupat k 18 až 23 stupňům, ve druhé polovině dekády už vyšplhají jen na 11 až 16 stupňů.

Mezi 1. a 10. říjnem čekají meteorologové převážně polojasno. Ráno a dopoledne mohou být místy mlhy nebo nízká oblačnost, přechodně při zvětšené frontální oblačnosti místy déšť. Nejnižší noční teploty se mají pohybovat mezi osmi a dvěma stupni, nejvyšší denní mezi 13 a 19 stupni.

Dny mezi 11. a 20. říjnem by měla vyplnit velká oblačnost, místy ji doprovázet déšť, jen přechodně by měla být oblačnost zmenšená, místy se objeví mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na osm až dva stupně, nejvyšší denní by měly být 10 až 16 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám