Hlavní obsah

O Velikonocích nepojede metro mezi Pražským povstáním a Kačerovem

– Praha

Kvůli opravám bude o prodlouženém velikonočním víkendu v obou směrech přerušen provoz pražského metra mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov na lince C. Cestující mohou použít náhradní autobusovou dopravu. Od pátku 30. března do pondělí 2. dubna zůstane také uzavřena stanice Dejvická na lince A, v níž se modernizuje osvětlení a výstupy z metra. Dopravní podnik o tom informoval na svém webu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Stanice metra linky C Pražského povstání (ilustrační foto)

Článek

Během velikonoční výluky na lince C bude zavedena náhradní doprava XC mezi stanicemi Pražského povstání, Pankrác, Budějovická a Kačerov. Posílen bude provoz autobusových linek číslo 135 a 196. Některé zastávky budou dočasně přemístěny.

Konkrétní informace najdou lidé na webu dopravního podniku, na informačních letácích a cedulích. U uzavřených stanic města budou také informátoři, kteří budou připraveni poradit cestujícím v češtině i angličtině.

„Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanic Kačerov a Pražského povstání doporučujeme využít autobusovou linku číslo 135,” uvedl dopravní podnik.

Lidé, kteří využívají pro cesty stanici metra Dejvickou, mohou o velikonočních svátcích jet pravidelnými tramvajovými linkami od stanic metra Hradčanská nebo Bořislavka. Metro bude stanicí jen projíždět. Dejvická se od začátku března opravuje za provozu, uzavřít se má ještě o jednom prodlouženém víkendu. Rekonstrukce má skončit na podzim.

Dopravní podnik pravidelně využívá k výlukám metra prodloužené sváteční víkendy, kdy hodně Pražanů odjíždí mimo hlavní město.

Reklama

Výběr článků

Načítám