Hlavní obsah

Nové logo STAN zrůžovělo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vládní Starostové a nezávislí (STAN) změnili svou grafickou prezentaci, které nově dominuje růžová barva doplněná žlutými prvky. Nové je také logo, ve kterém je namísto celého názvu hnutí pouze označení Starostové s dovětkem „staráme se o lidi“. Mluvčí STAN Sára Beránková řekla, že nová grafika reflektuje moderní a liberální směřování hnutí.

Foto: X/STAN

Nová prezentace STAN na účtu X

Článek

Dosavadní logo Starostů tvořily žlutý, červený, zelený a modrý čtverec uspořádané do většího čtverce. Hnutí ho představilo v létě 2017, krátce po rozpadu plánované volební koalice s KDU-ČSL. Lidovci od ní tehdy ustoupili kvůli obavám, že strany společně nepřekročí desetiprocentní práh nutný pro vstup do Sněmovny.

Foto: starostove-nezavisli.cz

Nové logo STAN

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dosavadní logo hnutí STAN

Nové logo tvoří růžový nápis Starostové s dovětkem „staráme se o lidi“. „Nový vizuál reflektuje směřování našeho hnutí, tedy moderní a liberální, v duchu typické barevnosti liberálních stran v jiných evropských zemích,“ sdělila Beránková. Změna je podle ní trvalá a zahrnuje i používání zkráceného označení Starostové. „To explicitně vypovídá o tom, že v naší DNA je starat se. Oficiální název hnutí se ale nemění,“ doplnila mluvčí.

Volby by vyhrálo ANO. Pětikoalice by na většinu nedosáhla

Parlamentní volby

Server Seznam Zprávy v listopadu napsal, že kampaně STAN povede slovenský stratég Michal Repa, který se v minulosti podílel na kampaních prezidentů Slovenska Zuzany Čaputové a Česka Petra Pavla. Šéf Starostů Vít Rakušan serveru řekl, že spolupráce by se neměla týkat jen letošních evropských, krajských a senátních voleb, ale ideálně i sněmovních voleb v příštím roce.

Novou grafiku začalo hnutí STAN využívat ve stejné době, kdy Rakušan zveřejnil video, ve kterém formuloval některé výhrady k opatrnému chování vládní koalice a představil sérii chystaných „debat bez cenzury“. Video vzbudilo nevoli některých občanských demokratů, premiér Petr Fiala (ODS) prostřednictvím mluvčího reagoval slovy, že po letech koaličních válek považuje cestu kompromisu a vzájemné dohody za jedinou možnou. Rakušan uvedl, že video není útokem na Fialu.

Anketa

Líbí se vám nová grafika STAN?
Ano
7,1 %
Ne
92,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9833 čtenářů.

„Pánové, tohle nebylo dobrý“. Rakušan to schytává za video kritizující vládu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám