Hlavní obsah

Neúspěšný kandidát na prezidenta Diviš chce do Evropského parlamentu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúspěšný prezidentský kandidát Karel Diviš v úterý oznámil, že chce příští rok kandidovat do Evropského parlamentu (EP). Do voleb plánuje jít jako nestraník na kandidátce Svobodných.

Foto: Robert Procházka, Právo

Karel Diviš na tiskové konferenci

Článek

„Poslední dva roky jsem strávil přípravou, sběrem podpisů a prezidentskou kandidaturou. Celou dobu jsem říkal, že kandiduji, aby se něco změnilo. Možná si říkáte, že 75 tisíc hlasů není mnoho, naopak když já jsem se setkával s lidmi, tak mi říkali, že bych měl pokračovat, protože možná ještě nepřišel můj pravý čas v politice. Rozhodl jsem se tedy pokračovat ve svojí politické dráze a jsem rád, že jsem dostal příležitost, abych se v barvách Svobodných ucházel na jejich kandidátce jako nestraník o post v Evropském parlamentu,“ řekl v úterý novinářům Diviš.

V Evropském parlamentu by chtěl hájit české národní zájmy a být podle svých slov jakousi spojkou mezi EP a „obyčejnými lidmi“.

„Chtěl bych být českou mediální spojkou s Evropou pro obyčejné a normální lidi. Všichni podprahově vědí, že více než 60 procent zákonů přichází z Unie. Nedělám si žádné iluze, europoslanec nemá v zásadě žádnou zákonodárnou moc, ale může pracovat ve výborech a být tou spojkou,“ vysvětlil Diviš.

Maxová chce vést kandidátku Sociální demokracie do EP

Domácí

Lídrem kandidátky by měl být předseda strany Libor Vondráček, jaké místo by mohlo připadnout Divišovi, by měly určit primárky, které proběhnou na podzim a Diviš jimi plánuje projít.

„Mám velkou radost, že symbolicky v den daňové svobody tu máme takto nadějnou informaci pro všechny, kterým v České republice na svobodě záleží. Vážím si toho, že Karel Diviš přistoupil na to, že v evropských volbách budeme společně hájit české občany a české národní zájmy,“ uvedl Vondráček, který podle svých slov Diviše považuje za „úspěšného prezidentského kandidáta“.

Diviš získal v prvním kole prezidentských voleb zhruba 75 tisíc hlasů, což odpovídá 1,35 procenta.

Nastal den daňové svobody. Pracovat na stát jsme přestali o čtyři dny dříve než loni

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám