Hlavní obsah

Nejsilnější tým do voleb jsme my, rozjela ODS sebevědomou kampaň

Novinky, Renáta Bohuslavová

Nejsilnější tým do krajských a senátních voleb, které čekají Česko v říjnu, má podle šéfa ODS Petra Fialy právě jeho strana. Ta má podle něj především za úkol doručit tuto zprávu voličům. Prohlásil to ve středu v Praze na zahájení celostátní kampaně.

Foto: Petr Horník, Právo

Zahájení volební kampaně ODS a představení kandidátů pro krajské volby.

Článek

„Nikdo jiný nemůže do letošních voleb představit tak silný tým, jaký nabízíme my. Je to kompetentní, schopný politický tým a bude to ten nejsilnější tým těchto voleb,” prohlásil sebevědomě na středečním zahájení kampaně v pražské Grébovce šéf ODS Petr Fiala.

Lídři „nejsilnějšího týmu” se následně krátce sami představili tím, že každý přinesl maketu svého kraje a společně složili celou Českou republiku. Vinou větru a deště se celé Česko, které ODS „postavila na nohy”, následně rozpadlo, ale symboliku v tom občanští demokraté nevidí, právě naopak.

Foto: Petr Horník, Právo

Zahájení volební kampaně ODS a představení kandidátů pro krajské volby. Na snímku Miroslava Němcová

„Prší nám naopak štěstí,” glosoval nepřízeň počasí při zahájení kampaně její šéf a kandidát na středočeského hejtmana Martin Kupka.

ODS jde v krajských volbách celkem v 9 krajích ze 13 zároveň v koalici. Spolupracovat se chystá jak s TOP 09, STAN, lidovci, tak i s regionálními uskupeními.

Dejte nám šanci, vaši důvěru jsme ještě nikdy nezklamali. Piráti zahájili kampaň

Domácí

„V letošních volbách je ODS lídrem spolupráce. Sestavili jsme poctivé středopravicové koalice. Žádní komunisté, žádní socialisté,” pokračoval Fiala.

Ve Středočeském kraji by s podporou Soukromníků právě Kupka rád vystřídal současnou koalici ANO a ČSSD pod vedením Jaroslavy Jermanové (ANO).

Vyměníme Jermanovou

„Jdeme do voleb s tím, že koalici vyměníme a ukončíme její trapné chování,” prohlásil Kupka.

Foto: Petr Horník, Právo

Zahájení volební kampaně ODS a představení kandidátů pro krajské volby. Na snímku místopředseda ODS Martin Kupka

V Královéhradeckém kraji povede stranu ve volbách senátor a bývalý policejní prezident Martin Červíček. „Celý život sloužím veřejnosti. Jsem připraven se svými kolegy bezpečně zvládnout jakékoliv mimořádné situace,” prohlásil na začátku kampaně Červíček, který má podporu i hnutí STAN a Východočechů.

Z poslanecké lavice chce na hejtmanský post v Plzeňském kraji útočit i Ilona Mauritzová. Tu zase v kraji podporuje i TOP 09. Hejmanem chce být i exministr průmyslu Martin Kuba, a to v Jihočeském kraji. V tom Libereckém by naopak rád uspěl starosta povodněmi postiženého Frýdlantu Dan Ramzer.

Seznam kandidátů pro podzimní senátní volby

Volby do Senátu

Do Senátu ODS z celkem 27 obvodů vyslala svého kandidáta ve 12 z nich a v dalších 12 má opět společného kandidáta s dalšími středopravicovými stranami. Ve třech obvodech kandidáta nepostavila. Mandát obhajují dva senátoři, kteří mají podporu ODS - Lumír Aschenbrenner a Tomáš Goláň.

Foto: Petr Horník, Právo

Zahájení volební kampaně ODS. Kandidáti do Senátu

Pikantními souboji budou především ty v Praze, kde chtějí za ODS do Senátu poslankyně Miroslava Němcová, diplomat a ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský nebo historik Eduard Stehlík.

Volby 2024: Jak probíhají volby do Senátu

Volby do Senátu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám