Hlavní obsah

Dejte nám šanci, vaši důvěru jsme ještě nikdy nezklamali. Piráti zahájili kampaň

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká pirátská strana v pondělí odpoledne zahájila oficiální část kampaně do krajských a senátních voleb. Cíle si nekladou nijak malé. V každém kraji kromě Olomouckého postavili vlastního kandidáta na hejtmana a úspěch očekávají minimálně ve dvou z nich. Do Senátu chtějí vyslat 13 kandidátů.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš představil program a kandidáty do krajských voleb a do Senátu.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

„Tyto krajské volby jsou šance změnit budoucnost. Věřím, že nám lidé tuto šanci dají a dají nám i důvěru. Důvěru voličů jsme ještě nikdy nezklamali,” zahájil kampaň šéf strany Ivan Bartoš a postupně se zhostil představování všech lídrů.

Těch mají Piráti 12, jelikož v Olomouckém kraji jdou v koalici se Starosty a kandidátku tam vede Josef Suchánek (STAN).

Největší šance na úspěch má strana podle Bartoše právě v Olomouckém kraji, kde mají na druhém místě kandidátky Zdeňku Dvořákovou Kocourkovou, a v Karlovarském kraji, kde Piráty povede současný zastupitel v Karlových Varech Josef Janů.

Piráti opět tlačí na legalizaci prostituce. Státu to přinese až 10 miliard, tvrdí

Domácí

Objedu kraj na kole

„Doufám, že Pepa bude lídrem, který nakonec usedne na hejtmanský post,” prohlásil Bartoš.

Zuby na vítězství si ale Piráti brousí i v dalších krajích. Z velké části se chtějí věnovat problémům ve zdravotnictví, školství, dopravě nebo životním prostředí. Důraz kladou také na osobní setkávání s lidmi ve svém kraji.

„Objedu na kole všech 12 středočeských okresů. Důraz kladu především na průhledné vedení kraje, kvalitní a dostupnou zdravotní péči, zalepení děr na silnicích i v rozpočtu a na životní prostředí. Kraj chci spravovat na základě dat, nikoliv pocitů,” prohlásil pirátský lídr ve Středočeském kraji Jiří Snížek.

Řada kandidátů také zmiňuje šanci, kterou krajům nyní dal koronavirus. Je podle nich nutné situaci využít a rozjet nové projekty.

Kandidát Pirátů do Pražské plynárenské je spojen s firmou prošetřovanou kvůli korupci

Krimi

Chceme víc než návrat k normálu

„Pro nás není cílem návrat do normálního stavu, nelíbil se nám a není pro nás přijatelný. Chceme víc. Chceme velký plán rozvoje,” prohlásil kandidát na hejtmana v Ústeckém kraji Karel Karika.

„Pandemie je šance změnit budoucnost. Máme vizi podpory kraje a primárně chceme nastartovat školství 21. století,” doplnil ho další z kandidátů na lídra tentokrát Královehradeckého kraje, dobrovolný hasič Pavel Bulíček.

Dalšími kandidáty do krajských voleb jsou v Moravskoslezském kraji Zuzana Klusová, Hana Ančincová ve Zlínském kraji, Lukáš Dubec v Jihomoravském kraji, Hana Hajnová na Vysočině, Daniel Lebduška v Pardubickém kraji, Zbyněk Miklík v Liberci, Lukáš Mareš v Jihočeském kraji a Rudolf Špoták v Plzeňském.

Do horní komory pak Piráti vysílají 13 kandidátů. U dalších 14 budou hledat, koho podpoří. Mezi kandidáty jsou například advokátka a maminka pěti dětí Adéla Šípová na Kladensku nebo dlouhodobý propagátor legalizace konopí Robert Veverka, který kandiduje na Praze 1.

Reklama

Výběr článků

Načítám