Hlavní obsah

Nedělní program Dnů NATO zakončí seskok polských výsadkářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v sobotu se návštěvnost největší bezpečnostní přehlídky v Evropě, Dnů NATO a Dnů Vzdušných sil Armády ČR dostala až ke stotisícové hranici, v neděli bude účast diváků menší.

V neděli v Mošnově pokračovaly Dny NATO.Video: Pavel Karban, Právo

 
Článek

Vyplývá to z informací policie ohledně situace na silnicích v okolí Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově na Novojičínsku, kde se akce koná.

„Oproti sobotě je to velmi podstatný rozdíl. Nyní je provoz všude plynulý a centrální parkoviště na letišti je zaplněno ze dvou třetin,“ nastínil zhruba půlhodinu před polednem Michal Tichý ze speciální dopravní infolinky, kterou moravskoslezská policie zřídila právě kvůli Dnům NATO.

Dodal, že zatímco v sobotu byly několikakilometrové kolony ve všech směrech vedoucích k Mošnovu, v neděli byl provoz klidnější od samého rána a kolona o délce jednoho kilometru byla pouze od Ostravy.

Program druhého dne přehlídky je totožný jako ten v sobotu, včetně dynamických ukázek akrobatických skupin Orlik a PC-7 Teamu nebo stíhacího letounu F-35B v barvách britského královského letectva, který umí vertikálně vzlétnout i přistát. Letošní Dny NATO by měl v neděli krátce před 17. hodinou zakončit seskok výsadkářů polské speciální jednotky JW AGAT.

Foto: Pavel Karban, Právo

Na Dnech NATO se sešlo i několik protestujících

V souvislosti s nedělním programem přehlídky vojenské, policejní i záchranářské techniky z 19 zemí zorganizovala hrstka lidí na jedné z příjezdových cest do areálu protestní akci.

Aktivisté s několika transparenty a českými vlajkami požadovali odchod ČR z NATO. K narušení pořádku ale nedošlo. „Žádnou mimořádnou událost jsme neřešili ani neřešíme,“ řekla krátce před polednem mluvčí policie Soňa Štětínská.

V sobotu Dny NATO navštívilo sto tisíc lidí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám