Hlavní obsah

Nechte už lidi na pokoji, vyzývá Klaus vládu

Novinky, jas

Bývalý prezident Václav Klaus vyzval vládu i další odpovědné instituce, aby přestaly veřejnost strašit tím, že se zhoršuje epidemická situace kolem covidu-19. Klaus, který nemoc prodělal, se k opatřením proti šíření koronaviru, jako jsou roušky či očkování, staví rezervovaně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý prezident Václav Klaus

Článek

Klaus odmítá, že by s nynějším nárůstem potvrzených případů docházelo ke zhoršení epidemické situace, a vadí mu i „hrozby” opětovným přitvrzením restrikcí.

„V situaci, kdy nemocnice u nás registrují pouhých třicet nemocných covidem-19 a jen dva s vážným průběhem nemoci, slyšíme namísto uklidňujících a konstruktivních slov jen hrozby,” tvrdí bývalý prezident s tím, že „žádná nová vlna epidemie neprobíhá”.

Exprezident Klaus: Teplotu jsem měl dva dny, nepropadl jsem panice. To doporučuji všem

Domácí

Kabinetu premiéra Andreje Babiše (ANO) adresoval výzvu, aby už „nechal lidi na pokoji” a nechal je žít.

Úvahy o možném zpřísnění restrikcí, k nimž by mohlo dojít na podzim v souvislosti s možným opětovným nárůstem počtu nových případů, se v poslední době objevují opakovaně. Vláda se snaží lidi přesvědčit k očkování, které odborníci považují za nejlepší ochranu.

Václav Klaus dostal za neroušku pokutu 10 tisíc korun

Domácí

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) naznačil, že by stát mohl přestat platit preventivní testy, které jsou vedle očkování podmínkou pro absolvování některých aktivit.

Václav Klaus, 2. prezident České republiky

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám