Hlavní obsah

Nečas nedorazil na interpelace, opozice si ho přesto vychutnala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda vlády Petr Nečas se omluvil z čtvrtečních ústních interpelací na premiéra. To nenechalo v klidu řadu opozičních poslanců, kteří jej kritizovali za pohrdání Sněmovnou a za arogantní jednání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Nečas ve Sněmovně

Článek

Středeční rokování Sněmovny o církevních restitucích se protáhlo dlouho přes půlnoc a ve čtvrtek dopoledne zel jednací sál po zahájení schůze prázdnotou. V sále dokonce nebylo dost poslanců, aby byla komora usnášeníschopná. [celá zpráva]

Podobný stav přetrval i v odpoledních hodinách. Kromě Nečase nebyla na jednání dolní komory přítomna většina členů vlády. Někteří poslanci proto své interpelace na Nečase stáhli.

Komunistická poslankyně Kateřina Konečná Nečasovi od řečnického pultu například vzkázala: "Vaše pohrdání tímto orgánem dosáhlo vrcholu." Její kolega z opozice Ivan Ohlídal (ČSSD) zase premiérovi vyčetl, že se chová arogantně.

Poslanci Nečasovi spílali především kvůli daňovému balíčku a církevním restitucím, které byly schváleny právě ve středu a ve čtvrtek brzy ráno. Někteří přidávali k dobru, že členové vlády nepřišli, jelikož zřejmě do rána bujaře slavili právě schválení těchto zákonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám