Hlavní obsah

Nacher se stane členem hnutí ANO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec Patrik Nacher se po zhruba deseti letech konečně stane členem ANO. Za hnutí pravidelně kandiduje do Sněmovny i do pražského zastupitelstva. Vstup do hnutí mu v úterý schválilo předsednictvo pražského ANO, informoval ve středu předseda pražské organizace Ondřej Prokop. Na jeho vstup do hnutí musí ještě kývnout celostátní předsednictvo.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Patrik Nacher a Andrej Babiš na jednání Poslanecké sněmovny.

Článek

Nacher je jak poslancem, tak předsedou pražských zastupitelů. Zhruba deset let na tyto funkce kandidoval jako nestraník za ANO. Nyní se ale rozhodl do hnutí vstoupit.

„Vstup Patrika Nachera do pražské organizace může být na první pohled drobností. Spolupracuje s námi déle než deset let a je důležitým členem našeho týmu. Jeho rozhodnutí stát se oficiálně členem hnutí nám udělalo velkou radost a vidím to také jako projev důvěry, že pražská organizace je silným kolektivem skvělých lidí,“ komentoval ve středu Prokop.

Pražské předsednictvo schválilo přijetí Nachera jednomyslně. Ještě se čeká na potvrzení celostátního předsednictva ANO.

Nacher Novinkám řekl, že nebude usilovat o stranické posty. Prý na to nemá čas. „Nečekám od toho nic, nic se pro mě nemění. Spíš je to za mě symbolický akt, možná dvojnásob symbolický tím, že je to po deseti letech. Moje agenda ale zůstane furt stejná,“ komentoval své rozhodnutí.

„Tím, že to není před volbami, mi nikdo nemůže omlátit o hlavu, že do ANO vstupuji, abych měl lepší pozici na kandidátce nebo v hnutí,“ dodal ještě poslanec.

Babišovo mírové pnutí nabývá nových rozměrů

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám