Hlavní obsah

Na fotbal v Česku smí jen očkovaní nebo po covidu, na Slavii jen s permanentkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Fotbalové kluby v Česku musí od pondělí zavést pro fanoušky nová opatření proti šíření koronaviru. Na stadion budou moci pouze fanoušci s dokončeným očkováním nebo po prodělání nemoci v posledních třech měsících. Pražská Slavia jde ještě dál, podle šéfa představenstva Jaroslava Tvrdíka bude klub vstupenky na zápasy prodávat jen očkovaným s permanentkou a jejich příbuzným.

Foto: Profimedia.cz

Stadion Generali Arena na pražské Letné.

Článek

Jako první se k novým pravidlům na webu vyjádřil klub AC Sparta Praha, který píše, že se při tvorbě pravidel pro domácí zápasy hodlá řídit dvěma zásadními dokumenty: nejaktuálnější verzí mimořádného opatření, které vydává ministerstvo zdravotnictví, a protokolem Ligové fotbalové asociace.

Omezení vstupu na stadion pro neočkované chápeme také jako vyjádření respektu ke zdravotním sestřičkám, saniťákům, lékařům a dalším pracovníkům ve zdravotnictví. Skončila doba, kdy jsme si jejich práce a nekončící dřiny při práci s lidmi na jednotkách intenzivní péče vážili?
AC Sparta Praha

„Vedení ACS aktuálně počítá s tím, že už při domácím utkání s Libercem (28. 11.) budou moct na stadion pouze fanoušci s dokončeným očkováním, nebo po prodělání nemoci v posledních měsících. Výjimku z tohoto ustanovení by pak měla mít za jasně stanovených podmínek mládež do osmnácti let,“ stojí v prohlášení.

Podle Sparty má už velká část jejich permanentkářů dokončené očkování.

„Omezení vstupu na stadion pro neočkované chápeme také jako vyjádření respektu ke zdravotním sestřičkám, saniťákům, lékařům a dalším pracovníkům ve zdravotnictví. Skončila doba, kdy jsme si jejich práce a nekončící dřiny při práci s lidmi na jednotkách intenzivní péče vážili?“ zní z pražské Letné.

Slavia je v opatření ještě tvrdší

Klub zároveň připomíná, že významnou část loňské sezony museli fotbalisté hrát před prázdnými tribunami, z čehož logicky nebyli nadšení ani hráči, ani fanoušci.

„Ve srovnání s tím máme nyní možnost organizovat zápasy pro tisíce našich příznivců. To je významný posun, k němuž přispělo právě očkování,“ upozorňuje Sparta.

Nemocnice začínají hlásit nedostatek léků na covid. Stát objedná další

Domácí

K podobnému kroku se ve středu uchýlili i rivalové ze Slavie. Tamní předseda představenstva Jaroslav Tvrdík ve středu oznámil, že zastavuje veřejný prodej lístků na zápas Evropské konferenční ligy s Feyenoordem Rotterdam, který se odehraje ve čtvrtek 25. listopadu.

Vstupenky mohou získat již jen očkovaní permanentkáři, jejich rodinní příslušníci a držitelé karet Edenka. Na rozdíl od zbytku ligy se tak do Edenu zřejmě nepodívají ani běžní naočkovaní fanoušci bez permanentky, tedy i fanoušci hostujícího týmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám