Hlavní obsah

Na venkovní akce až 700 lidí, dovnitř 400, ohlásil ministr plán od 17. května

Novinky, alt
Aktualizováno

Venkovní akce s účastí až 700 lidí a ty vnitřní s účastí až 400 lidí, by se podle ministra kultury Lubomíra Zaorálka (ČSSD) mohly konat už od 17. května. Podmínkou ovšem je, aby s tím v pondělí souhlasila vláda.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ministr kultury Lubomír Zaorálek

Článek

Za další týden by se pak limity mohly zvýšit na 1000 lidí venku a 500 uvnitř. „Vše samozřejmě za přísných hygienických pravidel s použitím antigenních/PCR testů, s ochranou dýchacích cest a podobně,” uvedl ministr na Twitteru.

Zaorálek to oznámil po setkání s ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem, hlavní hygieničkou Pavlou Svrčinovou a zástupci kulturních organizací. Plán na rozvolňování prý dohodli pro nadcházející týdny až do září. V pondělí chce zveřejnit podrobnosti.

Zaorálek si už v minulých dnech stěžoval, že sport či jiné oblasti života dostávají před kulturou přednost. Kritizoval například to, že se pro konání kulturních akcí uvažovalo pouze o PCR testech, které se lidé musí hradit a jeden vyjde na cca 1500 korun, zatímco jinde stačí testy antigenní, které jsou zdarma.

Kultura nesmí být jen pro bohaté. Zaorálek kritizuje plán na rozvolnění

Domácí

Anketa

Šli byste od 17. května na akci, kde budou stovky lidí?
Ano, rád/ráda.
33,6 %
Zvažoval/a bych to.
5,3 %
Spíš ne.
61,1 %
Celkem hlasovalo 22530 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám