Hlavní obsah

Na technoparty v Příchovicích jsou stovky lidí

Právo, Ivan Blažek
PŘÍCHOVICE

Na čtyři stovky lidí přijely do pátečního večera na legální technoparty, která se má až do neděle konat v Příchovicích na jižním Plzeňsku. Organizátoři očekávají, že hlavní vlna teprve dorazí v noci. "Odhadujeme to tak na minimálně dva tisíce příznivců techna," řekl Právu jeden z organizátorů Zbyněk Ambrož. Na technoparty se už hraje.

Článek

Pronajatou osmihektarovou louku, která se nachází asi pět set metrů od okraje Příchovic a v jejíž blízkosti se běžně pořádají rockové akce, lemují zvukové stěny patnácti soundsystémů.

"Všechny jsou z České republiky, ze zahraničí nikoho nečekáme. Otočily jsme je tak, aby směřovaly mimo blízké vesnice," upozornil Ambrož. Před šestou večer ale aparatury ještě mlčely pod igelity, které je chránily proti dešti, a do areálu se teprve trousily první skupinky technařů. "Kdy začneme hrát, je otázka, správná technoparty začíná až o půlnoci," podotkl Ambrož.

Nedaleko louky se utábořilo asi dvacet policistů a hasičů, kteří budou party - ta skončí v neděli v poledne - celou dobu monitorovat. "V pohotovosti je stovka policistů, ale zatím nevíme, zda je budeme potřebovat. Spolupráce s organizátory je zatím perfektní. Takto bychom si to představovali vždy," prohlásila přímo na místě mluvčí západočeských policistů Jolana Číhová.

"Snažíme se být co nejslušnější," sdělil Petr Ž., který má na starosti technické zabezpečení celé akce. Na louce je několik stánků a deset chemických záchodů. Auta technařů zůstávají mimo hlavní louku za řekou Úhlavou na rovněž pronajatém pozemku, který slouží jako improvizované parkoviště pro asi dvě stě padesát vozů.

Vjezd je možný pouze ze silnice od Přeštic přes Příchovice, cestu od hlavní silnice na Klatovy slouží pouze pro příjezd techniky a střeží ji policejní hlídka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám