Hlavní obsah

Ministr vnitra vyzval organizátory nové technoparty CZTek k jednání

PRAHA

O tomto víkendu se na blíže neurčeném místě na Plzeňsku má konat další technoparty CZTek We are not afraid (Nemáme strach). K účasti na ní zvou letáky šířené internetem. Ve středu ministr vnitra František Bublan na informace o konání akce reagoval výzvou organizátorům, aby své plány projednali s úřady a utajování nahradili transparentností.

Článek

O přesném místě konání technoparty CZTek se technaři dozví na dvou telefonních číslech, které jsou na letáku uvedena a budou podle informací serveru Novinky.cz zprovozněna v pátek zřejmě po 14. hodině. Technoparty se má zúčastnit šestnáct sound systémů.

Ministr organizátory akce vyzval k jednání s místními úřady, případně policií či ministrem vnitra. Jednání jim několikrát přislíbil, píše Bublan v prohlášení. "Utajování těchto akcí nahraďtě transparentností a větší informovaností," uvedl.

"Věřím, že smyslem každé technopárty je setkání lidí fandících určité hudbě a nikoliv vyvolání konfliktů s policií či násilné vymezování se vůči určité společnosti," dodal na konci výzvy ministr Bublan. 

Podle anonymního příspěvku do diskusního fóra na internetové stránce www.policejnistat.cz se víkendové technoparty zúčastní dvě desítky soundsystémů. Akce má mít menší rozsah, než nedávný CzechTek, a bude se konat výhradně na pronajatých pozemcích. "Podle současné legislativy tedy nebude možné proti ní legálně zakročit," uvádí autor příspěvku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám