Hlavní obsah

Na obraně končí dvojice náměstků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na ministerstvu obrany končí dvojice náměstků - náměstek pro obranné akvizice Bohuslav Dvořák a náměstek pro legislativu a veřejnou diplomacii Jakub Kulhánek. Oznámil to v pátek ministr obrany Martin Stropnický (ANO).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO)

Článek

Kulhánek bude na žádost premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nově působit jako náměstek na ministerstvu zahraničí, Dvořáka nahradí současný první náměstek na obraně Jiří Borovec.

„Pan náměstek Kulhánek odchází v podstatě z rozhodnutí strany sociální demokracie, protože to byl politický náměstek,” uvedl Stropnický. Očekává, že mu výhledově premiér předloží náhradníka. Kulhánek bude od 1. listopadu zastávat funkci náměstka ministra zahraničí pro aktuální politické otázky a mezinárodní bezpečnost, sdělil Černínský palác.

Ke druhé výměně ve svém úřadu Stropnický uvedl, že Dvořáka jako náměstka pro akvizice vybral po svém nástupu do funkce, protože byl přesvědčen, že je užitečné mít na tomto místě vojáka, který bude mít přímou vazbou na armádu. „Myslím si to doposud a určitě tam udělal svoji práci,” poznamenal k dosavadnímu působení Dvořáka.

Zároveň ale uvedl, že v prvních měsících své činnosti považoval za nejdůležitější zajistit finance pro resort, což měl na starosti první náměstek Borovec. V dalším období ale Stropnický považuje za nejdůležitější právě oblast akvizicí výzbroje a výstroje.

„Takže já vlastně zase nasazuji pana náměstka Borovce na tu nejostřejší frontu,” poznamenal k výměně. Dvořák prý zůstane ještě nějaký čas mezi jeho poradci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám