Hlavní obsah

Na jednání o důvěře dorazí i nemocní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na úterní hlasování o důvěře nové vládě podle prohlášení předsedy poslaneckého klubu ČSSD do Sněmovny dorazí všech 70 poslanců ČSSD, tedy i nemocní Miloslav Vlček a Hana Orgoníková. ČSSD nechce spoléhat na to, že jejich nemocné poslance nakonec přece jen "vypáruje" někdo z opozice.

Foto: Jana Vančatová

Nejznámější symbol chebského náměstí - Špalíček

Článek

"Nezbývá nám nic jiného, protože komunisté řekli ne a ODS, že rozhodne zítra na klubu, ale to už je pozdě," uvedl Ibl. Opoziční strany dosud dávaly najevo, že vyvažovat případnou absenci někoho z vládního tábora se jim nechce, definitivně se chtějí rozhodnout v úterý. Tak dlouho ale ČSSD podle Ibla čekat nemůže. "My to musíme řešit už teď," dodal.

Vládní koalice má ve Sněmovně nejtěsnější většinu 101 z 200 hlasů, takže jakákoli ztráta ji ohrožuje. Nebude to poprvé, kdy si tato situace vyžádá, aby do parlamentu přijel i vládní poslanec, který by za běžných okolností byl v nemocnici.

Na jaře musel takto kabinetu při hlasování o dani z přidané hodnoty pomoci Cyril Svoboda (KDU-ČSL). Ministra zahraničí tehdy z Brna do Prahy převezl vrtulník, ve Sněmovně ho přepravovali na invalidním vozíku, protože v té době se obtížně pohyboval. Svoboda ani nemohl zasednout do poslanecké lavice. Vlček a Orgoníková podle Ibla "přijdou sami a budou sedět v lavici".

Výběr článků

Načítám