Hlavní obsah

Na Bushův pohřeb pojede Vondráček, dohodl se na tom se Zemanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou republiku zastoupí na státním pohřbu amerického prezidenta George Bushe staršího předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO). Dohodl se na tom s prezidentem Milošem Zemanem.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO)

Článek

O rozhodnutí v pondělí informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček na Twitteru.

„Posledního rozloučení s Georgem H. W. Bushem v USA se za Českou republiku na základě pověření a vzájemné dohody s prezidentem republiky zúčastní předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček,” uvedl mluvčí.

Bush zemřel v pátek ve věku 94 let, jeho pohřeb se uskuteční ve čtvrtek 6. prosince ve washingtonské katedrále za účasti nynějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa. [celá zpráva]

Jemu Zeman v neděli kondoloval. Český prezident mimo jiné připomněl Bushův vliv na návrat postkomunistického Československa k západním zemím. [celá zpráva]

Foto: Reuters

George Bush starší v roce 2008

Exprezident bude pohřben na pozemku své prezidentské knihovny ve městě College Station v Texasu.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel George Bush starší

Ve věku 94 let zemřel prezident USA z let 1989–1993 George Bush starší. Podle agentury AFP to oznámil jeho syn, exprezident George W. Bush.

Výběr článků

Načítám