Hlavní obsah

Mluvčí vlády Stárková odchází

Novinky, Jitka Götzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Téměř po roce opustí z rodinných důvodů koncem školního roku post mluvčí vlády Anna Stárková (41). Na svém odchodu se už dohodla s premiérem Vladimírem Špidlou. "Chci se více věnovat svým dětem a předseda vlády mě plně chápe, neboť rodina má přednost," odůvodnila své rozhodnutí Právu.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Zároveň odmítla spekulace, že by její odchod souvisel s osobními nesrovnalostmi mezi ní a premiérem či některými členy vlády. "Práce mluvčího vlády je časově velmi náročná a já si uvědomila, že děti mne potřebují teď. Další tři roky, které zbývají do konce funkčního období vlády, by neúnosně zatěžovaly život mojí rodiny," poznamenala mluvčí.

Ta je samoživitelkou osmileté dcery a čtrnáctiletého syna, který bude od září studovat gymnázium. V létě chce Stárková absolvovat se svými dětmi měsíční jazykový kurz v Anglii, který si hradí ze svých prostředků.

O svém budoucím působení nechce mluvčí zatím mluvit, neboť jednání nejsou podle ní ještě uzavřená. "Nabídky mám, ale jisté je, že to nebude ve státní správě," pouze uvedla.

Před působením na Úřadu vlády byla Stárková dva roky mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu za éry Miroslava Grégra (ČSSD). Je bývalou redaktorkou ČT, kde se zabývala bezpečnostními složkami, včetně zpravodajských služeb, a také ekonomikou.

Kdo nahradí Stárkovou, která získala ocenění Mluvčí roku 2002, není zatím známo. Vzhledem k tomu, že Špidla je obklopen ve Strakově akademii většinou ženami, není vyloučeno, že premiér osloví některou z novinářek. Mluvčího musí potvrdit do funkce vláda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám