Hlavní obsah

Místopředseda ČSSD Hašek se rozvádí

Aktualizováno

Místopředseda ČSSD a jihomoravský hejtman Michal Hašek opustil před časem svou manželku s dcerou a nyní čeká na rozvod. Haškovou milenkou je jeho podřízená, vedoucí odboru jeho kanceláře Šárka Rouzková. Podle informací Novinek je jí kolem třiceti let, je vdaná a bezdětná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Článek

Informaci o Haškově rozvodu přinesl jako první deník Blesk. Ve čtvrtek Hašek uvedl, že za rozpadem manželství je jeho vysoké pracovní vytížení. „Již nějakou dobu žijeme s mojí manželkou po dohodě odděleně a já žiji sám v pronajatém bytě v Brně. Za problémy v našem vztahu stojí moje vysoké pracovní vytížení a jeho dopady na rodinný život,“ sdělil k tomu Hašek na svém facebookovém profilu.

Podle svých slov se chce nadále podílet na výchově dcery. „Naším společným zájmem je, aby tato smutná situace co nejméně ovlivnila život naší malé dcerky, na jejíž společné výchově se hodlám po dohodě s manželkou i nadále podílet,“ oznámil první místopředseda ČSSD, který zároveň požádal média „o věcný a korektní přístup“.

Hašek není jediný mezi politiky

Šéf asociace krajů se může zařadit po bok některých svých politických kolegů, za jejichž rozvody stály mladší ženy, zejména z řad kolegyň. Například Mirek Topolánek opustil svou manželku Pavlu kvůli někdejší předsedkyni Sněmovny Lucii Talmanové. Jiří Paroubek se v roce 2007 oženil jen dva měsíce po rozvodu se svou dřívější tlumočnicí Petrou Kováčovou.

Podobným případem je také Haškův stranický kolega, hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. Informace o jeho rozvodu se objevily loni, údajně za ním stála Miss Blond 2000 Jana Příhodová.

Hašek v současnosti patří mezi nejviditelnější postavy sociální demokracie. Reprezentuje tzv. haškovské křídlo strany, které se často pře s šéfem strany Bohuslavem Sobotkou. O Haškovi se proto často hovoří jako o potenciálním novém předsedovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám