Hlavní obsah

Místo do Itálie jezdí teď lyžaři na Lipno

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hoteliérům na Lipensku koronavirus trochu paradoxně vylepšuje slabší sezonu. Turisté, kteří měli namířeno do Itálie, dávají kvůli hrozbě koronaviru přednost Lipensku. V regionu jsou stále dobré podmínky pro lyžování, celá řada atrakcí a také se jeví v současné situaci jako bezpečnější destinace. I ti nejotrlejší zájemci o lyžování v Itálii mají navíc smůlu, od úterka se celá země zavřela do karantény a sjezdovky jsou zavřené.

Foto: Skiareál Lipno

Na Lipně je pro turisty bezpečno.

Článek

Zájem o náhradu italské dovolené hlásí například Hotel České Žleby nebo hotel Marlin v Nové Peci.

„Zatím jsme měli jednu takovou rodinu na týden, ale odjížděli s tím, že nás doporučí svým známým, kteří také chtěli jet do Itálie,“ uvedla Irena Pěšková, která provozuje penzion U Pěšků v Horní Plané.

Turisté na cestě z Itálie: Nadávají nám, že jsme dementi. Neudělali jsme nic špatného

Koronavirus

Stejně tak i Kateřina Rolníková z penzionu Sen v Černé v Pošumaví. Sérii takových návštěv hlásí i hotel Maxant ve Frymburku. „Byli jsme osloveni s dotazem, zda se nás nějak dotkl koronavirus, zda máme propady, ale u nás to bylo obráceně. Díky bleskovému průzkumu nyní zjišťujeme, že i ostatní kolegové mají podobné zkušenosti jako my v Maxantu,“ zmínila majitelka hotelu Vladislava Semšová.

Zlomový případ, u pražského taxikáře není jasný zdroj nákazy

Koronavirus

Kvůli bezpečnosti a problémům při cestování se řada lyžařů narychlo ubytovala v okolí lipenské přehrady. „Právě se u nás ubytovala skupina 18 studentů, kteří chtěli jet na dovolenou do Itálie, ale dostali strach, takže u nás jsou v bezpečí. Přitom se u nás dá lyžovat pořád dobře, sjezdovky na Lipně i ve Frymburku jsou výborně připravené pro naše i zahraniční turisty,“ pochvaluje si Eva Bittnerová, majitelka hotelu Barborka v Přední Výtoni.

Itálie v karanténě: Lidé vzali obchody útokem, nakupují jako za války

Koronavirus

Rodiny, které mířily do Itálie, se ubytovaly i ve vilovém rezortu Lakesice Village uprostřed lesa na břehu Lipna mezi Frymburkem a Černou v Pošumaví. „U nás je pro rodiny, které chtěly jet původně do Itálie, rozhodně dost místa a rádi se o ně postaráme,“ podotkl Vladimír Šlajch, provozní vilového rezortu.

Cestovky otočily, peníze budou kvůli koronaviru vracet

Koronavirus

Předseda Turistického spolku Lipenska Jiří Mánek doplnil, že většina hotelů a penzionů na Českokrumlovsku hlásila propad kvůli úbytku asijských turistů. „U nás na Lipensku zaznamenal propad vlastně jen hotel Relax v Dolní Vltavici, kam naučili jezdit zájezdy asijských hostů na jednodenní návštěvy.

V případě zbytku Lipenska, venkovského regionu s ohromnou turistickou nabídkou, je to ale naopak. Lidé, kteří si naplánovali dovolené v italských Alpách, nyní míří k nám,“ dodal Mánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám