Hlavní obsah

Mezi opozicí houstne atmosféra. Kvůli budoucímu premiérovi

– Praha

Mezi opozičními koalicemi Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a Piráty a hnutím STAN houstne atmosféra kvůli tomu, kdo se stane po říjnových volbách v případě jejich úspěchu premiérem. Zatímco podle šéfa Pirátů Ivana Bartoše není otázka o budoucím premiérovi na stole, šéf poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura tvrdí, že koalice jsou soupeři a Spolu udělá vše pro to, aby byl příštím předsedou vlády šéf občanských demokratů Petr Fiala.

Mezi opozicí houstne atmosféra. Kvůli budoucímu premiéroviVideo: Novinky

 
Článek

„Nepředbíhal bych s otázkami, co bude po volbách,“ uvedl před úterním jednáním Poslanecké sněmovny Bartoš. „Otázka, kdo bude premiérem po volbách, jejichž výsledek je v nedohlednu, není na stole a není dobré na ni odpovídat,“ upřesnil.

Fiala: Raději vládu s Bartošem než s Babišem

Parlamentní volby

„Jsme soupeři,“ reagoval na něho předseda poslaneckého klubu ODS Stanjura.

Dodal, že z otázky na budoucího premiéra na rozdíl od Bartoše nebude utíkat. „Uděláme vše pro to, aby byl příštím premiérem Petr Fiala,“ doplnil.

Kanceláře fandí Bartošovi  

V předvolebních průzkumech nyní vedou Piráti s hnutím STAN, druhé je vládní hnutí ANO premiéra Andreje Babiše (ANO). Na třetím místě se umisťuje právě koalice Spolu.

Koalice Pirátů a STAN oslabila, posílily ANO a Spolu

Parlamentní volby

Do Sněmovny by se pak dostala s jistotou i SPD. ČSSD, KSČM nebo také hnutí Přísaha se pohybují kolem hranice pěti procent, která je určující pro vstup do dolní komory.

Sázkové kanceláře pak vidí příštího premiéra v Bartošovi, na druhém místě se umisťuje nynější předseda vlády Babiš. Fiala je třetí, šéf hnutí STAN Vít Rakušan čtvrtý.

Bartoš: Chci být lídrem koalice se STAN a příštím premiérem

Domácí

Vsadit si mohou lidé nyní už i na předsedu sociálních demokratů Jana Hamáčka, šéfa SPD Tomia Okamuru nebo bývalého poslance Miroslava Kalouska. Mezi posledními v žebříčku na příštího premiéra je pak podle bookmakerů starosta Řeporyjí Pavel Novotný. Pokud na něj vsadíte sto korun, můžete vyhrát necelý milion.

Jak probíhají volby do Poslanecké sněmovny

Parlamentní volby

Výběr článků

Načítám