Hlavní obsah

Meteorologové varují: Sněžit bude dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČR

Opravdová zima, která zavítala do Česka o víkendu, připraví lidem další rozmary chladného počasí. V noci na úterý by mělo podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) sněžit na většině území ČR.

Článek

"Během úterý bude sněžení v polohách pod 400 m přecházet v déšť se sněhem nebo déšť, který může ojediněle namrzat," sdělila meteoroložka Marie Odstrčilová. "V chladném a vlhkém severozápadním proudění postupuje přes Německo frontální systém a v noci na úterý a v úterý bude ovlivňovat počasí u nás," upřesnila vzápětí.

Podle ČHMÚ by mělo přes noc napadnout až 15 centimetrů nového sněhu. Ve vyšších polohách by měl vítr nárazově vát až rychlostí 72 kilometrů za hodinu. Je velmi pravděpodobné, že poryvy větru ztíží situaci motoristům, neboť vytvoří sněhové závěje a jazyky.

Lyžaři netají nadšení

Nový sníh na horách však je vítaným vánočním dárkem pro české lyžaře. Ve většině lyžařských střediscích v ČR je nyní přes 50 centimetrů sněhu, milovníci lyžování se tak naplno mohou oddávat zimním radovánkám. 

V Krkonoších na Medvědíně leží 125 centimetrů  prachového sněhu, výborné podmínky jsou ale i na Moravě, kde například na chatě Ovčárna u Pradědu v Jeseníkách je 115 centimetrů sněhu.

O sněhových podmínkách naleznete více informací zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám