Hlavní obsah

Meteorologové varují před silnými bouřkami a krupobitím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v neděli varoval před silnými bouřkami, které mohou být na severozápadě Čech od pondělního večera až do úterního rána doprovázeny přívalovými srážkami i krupobitím.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výstraha meteorologů před silnými bouřkami z pondělí na úterý.

Článek

„Nad střední Evropou se bude vlnit frontální rozhraní mezi velmi teplým vzduchem na východě a chladným na západě. V severozápadní polovině Čech se ojediněle mohou vyskytnout silné bouřky, doprovázené kroupami, přívalovým deštěm s úhrny kolem 30 mm a nárazy větru přes 70 km/h,” uvedli meteorologové.

Výstraha platí pro Prahu, Středočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraj od pondělí 18:00 až do úterý 03:00.

Přívalový déšť může zatopit níže položená místa, jako například sklepy. Nárazový vítr zase může lámat větve a způsobit škody na majetku či elektrickém vedení.

Meteorologové doporučují zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Pozorní by měli být i řidiči, v bouřce by měli snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Reklama

Výběr článků

Načítám