Hlavní obsah

Lidé mohou zasadit virtuální slunečnici na pomoc s obnovou Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nejfrekventovanějších místech centra Prahy mohou lidé prostřednictvím interaktivních panelů přispět do sbírky na pomoc lidem zasaženým válkou na Ukrajině. Darováním peněz pomyslně zasadí semínko ukrajinské národní květiny, slunečnice do virtuálního květinového pole. Sbírka Sunflowers of Hope (Slunečnice naděje) funguje v Praze od 24. srpna.

Foto: Velvyslanectví Ukrajiny v Praze

Venkovní reklamní panely jsou rozmístěny na 11 nejfrekventovanějších místech v Praze.

Článek

V metropoli je momentálně 11 kreativních panelů, jejichž prostřednictvím lidé mohou do sbírky přispět. Několik jich je v Truhlářské ulici, Na Příkopě, Na Můstku a na Palackého náměstí.

„Prostřednictvím mobilního telefonu se přes QR kód spojíte s interaktivním nosičem, který vás vyzve k darování určité finanční částky. Vy si na svém telefonu vyberete, kolik chcete darovat, mobilní platbou finanční obnos odešlete, a v tu chvíli zasadíte semínko slunečnice do země a přímo před vašima očima vyroste v dospělou slunečnici,“ popsal Radim Kameník z kreativní agentury Dentsku, jež projekt vytvořila.

Do sbírky je možné přispět i přes web thesunflowersofhope.com.

K výročí sovětské okupace poslali Češi Ukrajině přes 24 milionů korun

Domácí

Darované peníze poputují na konto ukrajinského ministerstva pro místní rozvoj a využijí se na obnovu válkou zničené země a humanitární pomoc. Plánuje se, že sbírka bude součástí rozsáhlejšího projektu.

„Předpokládaná délka trvání bude měsíc s tím, že potom záleží na velvyslanectví Ukrajiny, jestli to bude chtít prodloužit, nebo nikoli,“ řekl Kameník.

V další fázi by se mohla sbírka rozšířit do dalších zemí a cílila by i na emocionální podporu Ukrajinců. V centru Kyjeva by byla umístěna velkoplošná obrazovka, kde by si lidé mohli kliknout na vybranou slunečnici a přečíst zprávu, kterou dárce během platby napsal.

Reklama

Výběr článků

Načítám