Hlavní obsah

Liďák ovládl nezvyklý klid

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Novináři, kteří v sobotu dorazili do restaurace Hybernia v pražském Lidovém domě na sčítání výsledků voleb v očekávání mumraje, nečekaných výkřiků nebo hádek, museli být zklamaní. Až nezvyklý klid nerušilo ani několik popocházejících kandidátů do Senátu.

Článek

Pár členů vedení ČSSD sedělo ve V.I.P. podzemí a postupně se vytratilo do svých regionů. S výjimkou šéfa ústecké ČSSD Petra Bendy se neobjevil žádný jiný krajský funkcionář. Šéf pražské ČSSD Petr Hulinský dal přednost srazu spolužáků po 25 letech za Prahou. Lidovým domem se mihla kandidátka na primátorku Petra Buzková.

Ojedinělý výkřik z řad přítomných soc. dem. sledujících televizi vyvolalo prohlášení Jiřího Paroubka, který ve vedlejší místnosti na kamery řekl, že ČSSD budou podporovat protikandidáty ODS. "Proboha, jen ne lidovce!" ozvalo se z hloučku, ale výkřik hned zapadl a vrátila se nuda.

O jediný rozruch se staral právě Paroubek, pokud zrovna nebyl v Ústí nad Labem, který vytrvale opakoval, že volby byly rozhodnuty týden předem a že výsledek ČSSD přesto není horší než minule. "Určitě jste si povšimli, že nejsem nějak přehnaně veselý. Po druhém kole senátních voleb to bude trošku lepší a doufám, že dojde na věci, které jsem si předsevzal, jako je cvičení," řekl novinářům. Paroubek pro 2. kolo slíbil osobní podporu senátním kandidátům a chystá se křižovat republiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám