Hlavní obsah

Lessy podal trestní oznámení na ministra Kubiceho

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bývalý policejní prezident Petr Lessy podal v pátek prostřednictvím svého advokáta Václava Lásky trestní oznámení na ministra vnitra Jana Kubiceho kvůli svému propuštění.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní prezident Petr Lessy

Článek

Novinkám to potvrdil advokát Láska. „Ministr Kubice při propuštění pana Lessyho porušil zákon,“ řekl Novinkám. Kubice se podle něj dopustil zneužití pravomoci veřejného činitele.

Lessy se proti svému propuštění ohradil bezprostředně poté, co k tomuto kroku Kubice sáhl minulou středu. Své rozhodnutí ministr opřel o obvinění, které vůči Lessymu vznesla Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pro údajné zneužití pravomoci úřední osoby a pomluvy.

Podle Lásky měl ale Kubice provést vlastní šetření ještě před tím, než odvolal Lessyho na základě obvinění ze strany GIBS.

Odvolaný policejní prezident už dříve uvedl, že s krokem ministra vnitra nesouhlasí a je připraven bránit se právní cestou. Argumenty, jimiž GIBS odůvodnila jeho obvinění, prý nejsou dostatečné. Podal proto již koncem minulého týdne stížnost proti zahájení jeho stíhání. Kromě toho chce Lessy podat proti ministrovu rozhodnutí o propuštění takzvaný rozklad.

Reklama

Související články

Lessyho bude zastupovat advokát Láska

Odvolaný policejní prezident Petr Lessy se bude bránit proti propuštění ze služebního poměru. V tom mu má pomáhat advokát Transparency International Václav...

Výběr článků

Načítám