Hlavní obsah

Langerova labutí píseň? Prohrál souboj o nominaci do výkonné rady ODS

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší dlouholetý místopředseda ODS a exministr vnitra Ivan Langer výrazně prohrál na oblastním sněmu strany v Olomouci souboj o nominaci do výkonné rady ODS s olomouckým primátorem Martinem Novotným. Langer navíc nebyl zvolen ani delegátem na kongres ODS. Může se však na něj dostat jako náhradník.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ivan Langer

Článek

„Získal jsem sice výraznou nadpoloviční většinu, dostal jsem důvěru, ale nijak to nepřeceňuji. Rozhodující bude hlasování na regionálním sněmu, který je ještě před námi,“ řekl Právu Novotný, který je předsedou oblastního sdružení ODS v Olomouci.

Ještě stručnější byl Langer. „Proběhlo normální hlasování, jakých jsem už v minulosti zažil ve svém životě stovky. Víc k tomu není, co říci,“ uvedl.

O tom, kdo bude nakonec skutečně z Olomouckého kraje nominován do výkonné rady, rozhodne příští týden regionální sněm strany, kde se sejdou návrhy z oblastí.

V Olomouckém kraji se zatím oblastní sněmy ODS uskutečnily v Olomouci, Přerově a Prostějově. Ani v jednom případě nebyl navržen někdo, kdo by měl proti Petru Nečasovi kandidovat na post předsedy strany. Nominace na místopředsedy mají zatím Martin Kuba, Tomáš Chalupa, Jiří Pospíšil a Pavel Blažek.

Reklama

Výběr článků

Načítám